Publicitat
Publicitat

BARÇA

La sanció de la FIFA extrema la tensió al club

Zubizarreta nega que presentés la dimissió després d’un informe sobre la gestió esportiva

La sanció de la FIFA al Barça per irregularitats en el fitxatge de 9 menors estrangers ha evidenciat les divergències internes que hi ha dins del club. En situació de màxima tensió, afloren les divergències. Catalunya Ràdio va informar que Andoni Zubizarreta va presentar la dimissió a Josep Maria Bartomeu dimecres passat, un fet que va negar categòricament el director esportiu. Dimecres es va produir una reunió de 4 hores amb presència dels màxims responsables del club, en l’àmbit esportiu i també executiu. En aquesta trobada, que l’emissora va detallar minuciosament, es va llegir un informe sobre la gestió esportiva molt dur. En acabar, Andoni Zubizarreta va comunicar als presents -adreçant-se directament a Bartomeu- que si la seva dimissió havia de solucionar aquest problema: “Ja ho saps”. El mateix director esportiu va encarregar-se de negar la literalitat de l’expressió: “Si això és veritat, m’has de cessar”, va explicar el basc que havia dit al president en referència a l’informe sobre la seva gestió. Dues versions, tot i que l’emissora pública va explicar que el president Bartomeu i les seves persones més pròximes van entendre la primera versió, que Zubizarreta havia presentat la renúncia al càrrec.

La sanció de la FIFA ha posat de manifest el model de gestió que regeix el club blaugrana, i que en els últims dies ha derivat en moltes veus crítiques internes. De fet, al Barça lamenten que la qüestió de la FIFA hagi evidenciat errors molt importants en la manera de dirigir el club. Aquesta carpeta de la FIFA, per exemple, la portaven directament Sandro Rosell i els executius responsables. Al club lamenten que, com ha passat en el recent cas de Neymar, la majoria dels directius no estiguessin al corrent de res. Només Josep Maria Bartomeu, vicepresident esportiu mentre s’estava negociant amb la FIFA per intentar canviar l’article 19 que finalment ha servit per sancionar el Barça, n’estava al corrent, i no fins a l’últim detall, segons expliquen als despatxos del Camp Nou. La crisi de la FIFA pot comportar una revisió de la manera de portar el club.

La defensa, preparada

Paral·lelament als problemes interns, el club treballa en la defensa dels seus interessos. En aquest sentit, el Barça va comunicar ahir a la FIFA que presentarà al·legacions per la sanció que li impedeix fitxar durant un any. Els serveis jurídics van tenir una primera trobada amb els dos experts externs que portaran el cas, Juan de Dios Crespo i José Juan Pintó Sala. S’està treballant en el recurs d’apel·lació i la mesura cautelar que se sol·licitarà a la FIFA, unes al·legacions que s’han de fer arribar en el termini de 10 dies. Com va explicar l’ARA ahir, el Barça s’empara en el fet que la Federació Catalana va donar les llicències als jugadors que finalment han estat motiu de la sanció, i això el Barça ho argumentarà en la seva defensa, traslladant la culpa a les federacions, tant la catalana com l’espanyola. D’altra banda, Josep Maria Bartomeu va conversar dijous telefònicament amb Joseph Blatter i es van emplaçar a trobar-se pròximament i tractar el tema.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF