LA TRIA 'TECH'
Misc 04/11/2012

10+1 ordinadors convertibles nascuts per a Windows 8

Amb la nova versió del sistema operatiu de Microsoft arriben nous formats d'equips, molts d'ells híbrids entre tauleta i portàtil, però també aparells 'tot en un' de sobretaula que incorporen funcions tàctils

i
Albert Cuesta
3 min

Cardedeu1. Asus Taichi

Aquest fabricant, especialment afeccionat als equips transformables, tira pel dret amb un portàtil amb dues pantalles: una de normal a l'interior de la tapa i una de tàctil a l'exterior per fer-la servir com a tauleta.

2. Acer Iconia W700

L'entusiasme d'Acer amb Windows 8 es manifesta en una gamma de sis portàtils tàctils i dues tauletes. La pantalla de l'Iconia W510 es pot separar de la resta de l'equip per funcionar com una tauleta de 11,6 polzades.

3. Dell XPS 12 Ultrabook

La pantalla de 12,5 polzades és reversible fent-la girar dins d'un enginyós marc per transformar el portàtil en una tauleta tàctil. Des de 1.199 €

4. Fujitsu Stylistic Q702

Un altre híbrid entre tauleta i portàtil, però en aquest cas adreçat especialment als usuaris professionals, doncs incorpora lector d'empremta dactilar. S'hi poden programar gestos multitàctils per activar algunes operacions (per exemple: tres dits per obrir Outlook) i porta llapis per escriure a la pantalla.

5. Lenovo IdeaPad Yoga 13

La pantalla tàctil de 13,3 polzades es pot inclinar del tot cap endarrere fins a quedar sota l'aparell, en modalitat tauleta, o en una de tres posicions intermèdies. Algunes aplicacions es poden manipular fent gestos davant la càmera.

6. Panasonic Toughbook CF-C2

La seva robustesa -és resistent a l'aigua i suporta caigudes des de 76 cm d'alçada- el fa ideal per a agents comercials, enginyers de treball de camp i personal sanitari. La bateria es pot intercanviar en calent, pesa 1,8 quilos i la pantalla tàctil és orientable.

7. Samsung ATIV Smart PC

Samsung prefereix dir-ne 'Smart PC' que 'convertible, però el resultat és el mateix: un portàtil amb pantalla de 11,6 polzades separable que funciona com a tauleta. Hi ha dos models (749 i 999 €, segons prestacions). La firma també ofereix una tauleta amb Windows 8 per 649 €.

8. Sony Vaio Tap 20

Entre tants portàtils tàctils convencionals i convertibles, crida l'atenció aquest tot en un de sobretaula amb pantalla tàctil de 20 polzades que es pot fer servir dret amb un teclat sense fils o pla com una tauleta gegant (pesa cinc quilos). Ideal per jugar amb altres persones o per a aplicacions infantils.

9. Toshiba Satellite U920t

Una de les marques de portàtils més populars no es podia quedar al marge de Windows 8. Aquest híbrid pesa 1,52 quilos, porta unitat de disc d'estat sòlid de 128 GB, sortida de vídeo HDMI i la seva pantalla de 12,5 polzades pot lliscar sobre el teclat per convertir-se en tauleta. Costa 1.199 €.

10. ZTE V98

Tanquem la selecció amb una tauleta, diguem-ne convencional, amb pantalla de 10 polzades, però venint del quart fabricant mundial de mòbils, és lògic que ofereixi connectivitat 3G. I es veu que també disposa de comunicació NFC per proximitat, una funció que no he vist ressenyada en cap altre aparell d'aquesta formada.

I també...

11. Microsoft Surface RT

Encara no es ven aquí (des de 500 dòlars als EUA), però és el model emblemàtic de tauleta Windows 8, que amb la tapa opcional amb teclat integrat es transforma en un portàtil de 700 grams.

stats