24/09/2011

Com serà el nou iPhone?

3 min
Com serà el nou iPhone?

És l'esdeveniment tecnològic que aixeca més expectació de l'any, així que toca parlar-ne. Ja sabem que quan Tim Cook surti a l'escenari el 4 d'octubre per presentar el nou model d'iPhone, no podem esperar un espectacle com els que oferia Steve Jobs. La maquinària de rumors sobre el nou iPhone treu fum fa mesos. Veiem quines possibilitats hi ha que es facin realitat.

No un, sinó dos models nous (3/5)

Tothom espera un iPhone 5 amb més prestacions que el model actual, però Apple podria sorprendre amb un de més econòmic. Són compatibles: Apple no renunciarà al mercat de gamma alta, que aporta la meitat dels seus ingressos, però un iPhone 4S ampliaria la seva quota de mercat als països emergents. La pista l'ha donat Al Gore, conseller d'Apple, amb un indiscret plural sobre els nous models que han d'arribar.

Telefonia 4G (0/5)

Els nous iPhones no seran els primers de connectar-se a les xarxes de mòbil de quarta generació. Els primers desplegaments LTE de les operadores són per a connexions mòbils de dades amb mòdems USB. Quan la 4G sigui habitual, Apple l'adoptarà. Sí que és possible que l'iPhone 5 sigui universal, compatible amb les xarxes dels EUA i les de la resta del món.

Sense targeta SIM (2/5)

Apple aspira a incorporar al telèfon les funcions de les targetes SIM. D'aquesta manera, els nous iPhones es podrien activar a les Apple Store amb l'operadora del client. Les companyies de telefonia s'hi resisteixen, perquè la SIM és el seu vincle físic amb els abonats.

Més pantalla (1/5)

A partir de la filtració d'uns suposats protectors de pantalla, s'ha dit que la de l'iPhone 5 serà més gran que les 3,7 polzades de l'actual. No ho crec: Apple no ha inclòs cap format de pantalla nou en les especificacions per als creadors d'aplicacions. Pot ser, això sí, que la mateixa pantalla amb menys marc ocupi més espai en un aparell més petit.

Carcassa de format clàssic (4/5)

Hi ha qui creu que l'iPhone 5 serà més semblant a l'iPhone original que a l'actual, amb una part posterior més arrodonida. També es parla de perfil en falca i pantalla de superfície corba. És segur que la carcassa no serà com la de l'iPhone 4, que va provocar el ridícul més gran de la història d'Apple: el telèfon perdia cobertura quan s'agafava amb la ma esquerra sense funda.

Més memòria (5/5)

Cada generació de l'iPhone ha incorporat el doble de memòria que l'anterior. La baixada del preu i les bones condicions de compra de xips negociades per Tim Cook amb Samsung, de la qual Apple és el principal client, garanteixen que el nou iPhone tindrà més capacitat per a dades i aplicacions.

Processador més potent (5/5)

El rendiment dels microprocessadors també creix a igualtat de preu. El nou iPhone de gamma alta farà servir un xip de la mateixa família A5 que l'iPad 2. Un altre tema és si el seguirà fabricant Samsung, veient els conflictes sobre propietat industrial entre Apple i l'empresa coreana.

Connectivitat NFC (4/5)

Ara que Samsung, BlackBerry i Nokia ja tenen models amb comunicació per proximitat, que serveixen com a mitjà d'identificació personal i de pagament, toca que Apple adopti la funció en el nou iPhone i que sembli que l'ha inventat. Entitats bancàries, operadores i Google ja han començat a desplegar infraestructura NFC en botigues i empreses.

Càmera de 8 megapíxels (5/5)

L'iPhone ja és la càmera més utilitzada a Flickr: segur que el nou model millorarà la qualitat d'imatge amb un captador de més resolució. Així se li va escapar al conseller delegat de Sony, que és qui els fabrica. Queda per veure si l'iPhone 5 es podrà connectar directament al televisor amb un cable HDMI.

Projector làser de teclat (0/5)

Circula un vídeo que simula la projecció d'un teclat virtual més gran sobre superfícies externes i també diuen que el model nou podria portar amagat un teclat físic. El primer no és possible amb el gruix de l'iPhone i el segon en complicaria la producció perquè obligaria a fabricar versions diferents per a cada idioma.

Més connectat amb el núvol (5/5)

La versió 5 del sistema operatiu iOS inclou el servei iCloud per transferir, compartir i arxivar dades entre dispositius, la missatgeria instantània iMessage per competir amb WhatsApp i les actualitzacions sense ordinador, tot i que si en tenim un, podrem sincronitzar mitjançant wifi.

La pau mundial (0/5)

El nou iPhone no aturarà les guerres. Ni curarà el càncer. Ni tan sols oferirà funcions de teletransport a l'estil Star Trek . Només és un telèfon. Els abduïts per l'iPhone farien bé de recordar-ho.

stats