Publicitat
Publicitat

LA TRIA 'TECH'

10+10 extensions imprescindibles per a Chrome i Firefox

L'èxit dels navegadors web Google Chrome i Mozilla Firefox es deu en gran part a la possibilitat de personalitzar-los amb tota mena de complements. N'he triat 10 d'utilitat per a una navegació més eficient i disponibles per a tots dos navegadors

Si feu clic als enllaços accedireu a la pàgina per instal·lar l'extensió al navegador corresponent.

1. Awesome Screenshot ( Chrome | Firefox)
Un capturador de pàgines web que permet triar, de tota la pàgina, només la part visible a la pantalla o la zona que triem amb el cursor. I abans de guardar-ne la imatge al disc, es pot retallar i afegir-hi anotacions.

2. Buffer ( Chrome | Firefox)
A la majoria dels navegadors és fàcil publicar a les xarxes socials l'enllaç a la pàgina web que estem veient. Però si voleu dosificar la vostra activitat per no atabalar l'audiència a Twitter, Facebook o Linkedin, amb aquesta extensió anireu afegint els enllaços a una cua que s'anirà publicant d'acord amb la programació horària que hàgiu establert prèviament.

3. Collusion ( Chrome | Firefox)
La majoria de les pàgines web contenen codi propi o de tercers que registra la vostra visita. Collusion és un servei de Mozilla que va generant un inquietant gràfic de les empreses que rastregen la vostra navegació per internet.

4. Click&Clean ( Chrome | Firefox)
Tant Chrome com Firefox ofereixen funcions d'incògnit que eviten que les adreces web visitades i les contrasenyes quedin registrades al navegador. Però per esborrar realment de l'ordinador qualsevol rastre d'activitat, cal una extensió com aquesta, que esborra també altres elements, com arxius temporals, galetes i bases de dades locals.  

5. Evernote Web Clipper ( Chrome | Firefox)
Oblideu-vos dels preferits. Aquesta extensió afegeix a la barra del navegador un botó per guardar en una nota del servei Evernote qualsevol element de la pàgina web, sigui l'adreça, tot el contingut o una imatge o text seleccionat, i poder accedir-hi des d'altres aplicacions Evernote per a ordinador o 'smartphone'.

6. LastPass Password Manager ( Chrome | Firefox)
Es promociona com 'l'última contrasenya que us caldrà recordar', perquè arxiva les vostres credencials d'accés a tots els llocs web on us hàgiu d'identificar, les guarda de manera xifrada sota una clau mestra i les introdueix automàticament sempre que us les demanin. Si feu servir diversos navegadors (a casa, a la feina, al mòbil...) les tindreu totes a l'abast i només de recordar-ne una.

7. PrintFriendly ( Chrome | Firefox)
Elimina els anuncis, els menús i altres elements innecessaris d'una pàgina web abans d'imprimir-la, i hi deixa només el contingut pertinent. Ideal per estalviar paper, sobretot els fulls inútils del final. La versió de Chrome permet esborrar elements (text, imatges...) i generar un fitxer PDF.

8. Readability ( Chrome | Firefox)
Facilita la lectura de pàgines web, n'elimina els elements superflus i deixa només el contingut pertinent, que es pot llegir directament a la pantalla o bé guardar-lo per a més endavant, a més d'enviar-lo a dispositius externs com telèfons mòbils o lectors de tinta electrònica com el Kindle. Ideal per emportar-vos lectura pendent al tren.

9. TimeTracker ( Chrome | Firefox)
Teniu la sensació que us passeu el dia connectats a la xarxa? Aquesta extensió us indica exactament quanta estona dediqueu a navegar. És possible indicar quines adreces cal excloure dels comptes perquè tenen a veure amb la feina. El cronòmetre es pot aturar i reiniciar manualment.

10. Wikipedia ( Chrome | Firefox)
Aquests dos complements −el de Firefox es diu QuickWiki i el de Chrome, Right-Click Search Wikipedia− fan el mateix: faciliten la cerca a la popular enciclopèdia col·laborativa. Només cal seleccionar amb el ratolí qualsevol text d'una pàgina web, fer clic al botó dret i triar l'opció que apareix al menú. Per cert, ja heu fet una donació per contribuir al manteniment de la Wikipedia? N'accepten a partir de 5 euros.

Jo faig servir totes aquestes extensions gairebé cada dia. I vosaltres? Us convido que, als comentaris, ens expliqueu quines són les extensions que considereu imprescindibles per al vostre navegador web.

Postveritat

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF