Publicitat
Publicitat

LA TRIA 'TECH'

12 aplis per fer-vos millors autofotos amb Android, iPhone i Windows Phone

Tant si us feu els autoretrats de tota la vida com si sou uns modernets practicants de les 'selfies', amb aquestes aplicacions mòbils podreu obtenir el millor resultat visual en solitari o en grup abans d'escampar-lo pel WhatsApp o les xarxes socials

1. Frontback (Android, iOS: gratuïta). Dissimuleu una mica la vostra egolatria amb aquesta aplicació que dispara simultàniament les dues càmeres del telèfon, captant el que esteu veient i la cara que poseu en veure-ho, i combina les dues fotografies en un mosaic que proporciona context del moment. L'efecte és semblant al que ofereixen de sèrie alguns mòbils com el Galaxy S4 de Samsung.

2. Everyday (iOS: 1,79 €). Ens fem grans, i aquesta apli en deixa constància demanant-nos cada dia que ens fem un autoretrat. Amb les fotografies que va acumulant es pot crear automàticament un vídeo que mostra els efectes del pas del temps. També serveix per ensenyar als avis com creixen els seus néts.

3. Picr (iOS: 1,79 €). Un altre registre visual dels efectes del pas del temps, però amb més flexibilitat que Everyday perquè permet triar la freqüència de les autofotografies, des de cada mitja hora fins a cada dia, cada setmana o cada mes.

4. Selfie Cam App (iOS: gratuïta). Aquesta aplicació ofereix nombrosos filtres i eines de retoc fotogràfic, la majoria dels quals requereixen pagar un suplement. Però la versió bàsica inclou una interessant funció de reconeixement facial que només dispara l'obturador quan el protagonista de la fotografia somriu.

5. Selfie Cam – Voice Activated Camera (iOS: gratuita). Gràcies al reconeixement de veu, quan estigueu a punt per quedar immortalitzats podeu disparar la foto dient en veu alta alguna de les paraules clau que inclou: 'cheese', 'picture', 'smile', 'take picture' o, esclar, 'selfie'. Malauradament no aconseguireu res dient 'Lluís' perquè només entén l'anglès.

6. Facetune (iOS: 2,69 €). A diferència d'altres aplicacions de retoc on cal pagar per disposar de cadascuna de les funcions avançades, aquesta les inclou totes de sèrie. I no són poques: millora de somriures i dentadura, canvi de color d'ulls i de cabell, esborrat d'arrugues i potes de gall, deformació de faccions i desenfocament del fons, entre altres. En la mateixa línia d'embelliment personal, Nokia té l'apli gratuita 7. Nokia Glam Me per als seus mòbils Lumia, amb Windows Phone.

8. CamMe (iOS: gratuïta). Molt pràctica per a autofotos de cos sencer. En comptes d'estirar el braç i fer contorsions, deixeu l'iPhone a una distància de fins a cinc metres i activeu el disparador fent amb la mà el gest d'obrir-la i tancar el puny. Té la possibilitat de disparar una seqüència d'imatges, a l'estil d'un fotomaton.

9. Selfie Studio (Android: gratuïta). Moltes de les aplis per fer autoretrats il·luminen el rostre fent servir la pantalla del mòbil com a flaix, però en aquesta podeu triar el color de la llum. També ofereix diverses funcions de retoc de les imatges capturades.

10. Stacheify (iOS: 0,99 €). Aquesta variant específica del retoc autofotogràfic se centra a afegir bigotis de diversos tipus a les imatges. Els creadors de l'aplicació en tenen d'altres que engreixen, envelleixen o vampiritzen el protagonista, algunes d'elles també disponibles per a Android.

11. Sketch Guru (Android, iOS: gratuïta). No és estrictament una aplicació d'autoretrats, però serveix com a equivalent mòbil dels retrats a llapis fets a partir d'una fotografia. També té efectes d'aquarel·la, còmic, 'gouache', pissarra i pixelat, entre altres.

12. TapShoot (Windows Phone: 0,99 €). Probablement, la manera més còmoda de fer autoretrats amb la càmera principal d'un telèfon mòbil, fent-ne servir un altre com a visor per enquadrar i com a disparador remot. Tots dos mòbils han de fer servir Windows Phone 8 i per enllaçar-los només cal tocar l'un amb l'altre, perquè s'aparellen mitjançant NFC.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF