23/06/2013

10 accessoris sorprenents per a l'iPhone

4 min
tt10_mcamlite

L'any passat, Apple va facturar més de 5.000 milions de dòlars en accessoris per als seus productes. La xifra inclou els de marca pròpia i el 10% de comissió que cobra als fabricants independents per deixar-los usar els noms 'iPhone' o 'iPad'. La relativament poca varietat de models de la marca -comparada, per exemple, amb Samsung o Nokia- ha donat lloc a un immens mercat de complements, des de fundes fins a altaveus, que permeten personalitzar els dispositius de la poma. Però també n'hi ha d'altres que els donen utilitats completament noves. N'he triat una desena, centrant-me en l'iPhone:

1. New Potato FLPR Universal Remote (55 €) Aquesta pastilla, connectada al terminal Dock del telèfon, el transforma en un comandament a distància universal per controlar per infraroigs tota mena de televisors, equips audiovisuals i altres aparells contemplats en l'aplicació que inclou.

10 accessoris sorprenents per a l'iPhone

2. Filtre de pantalla 3M Privacy Filter (15,49 €) Sembla un protector de pantalla transparent, però només ho és mentre mires el telèfon frontalment. Tan bon punt t'apartes una mica cap als costats, la imatge de la pantalla desapareix. Ideal perquè el vostre veí de seient al tren no vegi què esteu llegint o mirant. Compte: hi ha dues versions, una que funciona en posició vertical i una altra que ho fa en posició horitzontal.

10 accessoris sorprenents per a l'iPhone

3. Adaptador per guitarra Amplitube iRig (30 €) Per endollar el 'jack' de la guitarra (o del baix) i fer servir l'iPhone o l'iPad com a amplificador i unitat d'efectes. Ocupa la sortida d'auriculars del telèfon, però en porta una altra per substituïr-la i escoltar el que toquem. Acaben de treure un nou model digital que es connecta al connector Dock i costa més del doble.

10 accessoris sorprenents per a l'iPhone

4. Lent panoràmica GoPano Micro (60 €) Mitjançant una carcassa, aquesta andròmina s'encaixa davant de l'objectiu de la càmera de l'iPhone i, gràcies a un curiós dispositiu de miralls, permet rodar vídeos panoràmics (360º horitzontals i 72º verticals) amb l'aplicació inclosa, que els publica en una web on es poden veure i compartir en les xarxes socials.

10 accessoris sorprenents per a l'iPhone

5. Carcassa Otterbox Commuter (25 €) Una armadura per al vostre iPhone. Consta d'una funda interior de silicona i una carcassa rígida, més un protector de pantalla, que protegeixen el telèfon de gairebé cap desgràcia. És possible que trobeu que desmereix l'elegància de l'iPhone, però us asseguro que el primer cop que us caigui a terra sense que li passi res, us passaran totes les manies estètiques. Disponible en diversos colors.

10 accessoris sorprenents per a l'iPhone

6. Adaptador ODB Automatic (70 €) Us en parlava fa unes setmanes aquí mateix: aquesta pastilla es connecta al port de diagnòstic ODB que porten tots els cotxes actuals i transmet a l'aplicació del telèfon les mateixes dades mecàniques que veurien al taller oficial, sobre consums i desgast de components. Encara no es ven aquí.

10 accessoris sorprenents per a l'iPhone

7. Projector 3M (200 €) Amb el projector que inclou aquesta carcassa podreu veure els vídeos i les presentacions del mòbil en resolució VGA ampliats a una mida d'entre sis i 60 polzades, amb una lluminositat de 35 lúmens. La bateria inclosa té fins a 100 minuts d'autonomia.

10 accessoris sorprenents per a l'iPhone

8. Funda amb bateria Mophie Juice Pack Air (60 €) Siguem sincers, el pitjor de l'iPhone –i de qualsevol altre smartphone amb pantalla tàctil– és haver de carregar-lo cada dia a mitja tarda. Aquesta funda inclou una bateria de 1.500 mAh que entra en servei quan la del telèfon fa figa, i no incrementa gaire el gruix de l'aparell, que és de 1,72 cm en total.

10 accessoris sorprenents per a l'iPhone

9. Carregador Scosche reviveLite 2 (35 €) Una altra opció de càrrega: aquest adaptador es penja directament de l'endoll de la paret, i així evita els cables. Inclou un LED que serveix de llum nocturn per no desorientar-vos quan us lleveu a la nit en una habitació desconeguda. I també porta una presa USB per carregar –amb cable, això sí– un segon dispositiu.

10 accessoris sorprenents per a l'iPhone

10. Carcassa mCamlite (100 €) L'iPhone és la càmera més popular del món en quantitat de fotografies publicades a la web. Aquest accessori d'alumini el transforma en una càmera més pràctica, perquè hi afegeix una rosca per al trípode, un suport per a 'flash', un micròfon extern i, sobretot, un objectiu gran angular/macro de 37 mm.

10 accessoris sorprenents per a l'iPhone
stats