25/09/2012

Google també té un problema amb els nous mapes d'Apple

2 min

Ara que ja hem rigut una estona amb les errades del nou servei de mapes d'Apple per als seus dispositius mòbils, convé posar les coses en perspectiva. Moltes de les incidències que s'han publicat són de fiabilitat dubtosa i costen de reproduir. Per exemple, hi ha qui diu que el riu Ebre li apareix al Brasil, però a mi sempre me l'ensenya a Amposta, mentre que els mapes de Google me'l planten vint quilòmetres al nord, en terra de secà. Totes les rutes -només en cotxe, això sí- que m'ha proposat el sistema d'Apple han estat correctes. I quan li he volgut fer trampa demanant-li que em portés a la plaça de Calvo Sotelo de Barcelona, una denominació que fa dècades que es va eliminar, m'ha proposat la plaça Francesc Macià.

En canvi, si li demano a Google per aquesta última denominació, m'ensenya el lloc correcte, però encara amb la denominació franquista. És obvi que l'empresa de la poma ha de resoldre aviat els problemes dels seus nous mapes, aplicant un veritable control de qualitat i probablement comprant alguna empresa especialitzada del sector de cartografia. La llàstima és que la millor, Telmap, la va comprar Intel a primers d'any i ja no en queden gaires més que puguin proveir aquest servei.

Mentrestant, es va repetint que la principal beneficiada de la ficada de pota d'Apple és Google, però jo no ho tinc tan clar: el primer dia de disponibilitat del nou sistema operatiu ja el van actualitzar un 15% dels dispositius iOS que estan en ús. Com que Apple en porta venuts 400 milions, si som conservadors i comptem que només n'hi ha la meitat en funcionament, Google Maps hauria perdut almenys 30 milions d'usuaris en 24 hores. Es tracta de 30 milions de persones que ja no contribueixen a millorar el servei de mapes de Google cada cop que el fan servir, i que passaran a millorar el servei que ofereix Apple.

stats