02/06/2013

18 mòbils i tauletes compatibles amb les xarxes 4G

3 min
El Sony Xperia Z

Per aprofitar les prestacions del servei de telefonia mòbil de quarta generació que Vodafone, Orange i Yoigo començaran a oferir en algunes zones abans de l'estiu, us caldrà disposar d'un telèfon o tauleta que hi sigui compatible. Aquests són els models que ho són i que ja es poden comprar aquí.

Apple iPhone 5 El model actual de 'smartphone' d'Apple funciona amb xarxes 4G. Té pantalla de 4 polzades i es pot comprar lliure, entre 669 euros (16 GB de memòria) i 869 euros (64 GB).

Apple iPad Retina Oportunament, la quarta generació de la tauleta d'Apple és la primera compatible amb 4G. Pantalla de 9,7 polzades. El model més econòmic, amb 16 GB de memòria, costa 629 euros.

Apple iPad mini En canvi, l'iPad mini, amb pantalla de 7,9 polzades, ja va arribar amb la compatibilitat 4G integrada. Des de 459 euros.

HTC One Aquest Android amb pantalla de 4,7 polzades porta carcassa monobloc d'alumini, altaveus estèreo frontals i una càmera amb funcions avançades, però no sistema operatiu en català. 699 euros.

LG Optimus G Pantalla de 4,7 polzades, botó principal amb indicador LED multicolor i càmera de 13 píxels en aquest Android de 599 euros

Nokia Lumia 920 Aquest Windows Phone 8 amb pantalla de 4,5 polzades porta càmera PureView amb lent Carl Zeiss, aplicacions exclusives de música i realitat augmentada i la bateria es carrega sense fils. Disponible en diversos colors per 589 euros.

Nokia Lumia 820 Probablement la millor relació preu-prestacions de tot el lot: 359 euros amb pantalla de 4,3 polzades i les aplicacions de Nokia per a Windows Phone 8. La càrrega sense fils és opcional mitjançant una carcassa intercanviable.

Samsung Galaxy S4 El terminal emblemàtic del sistema Android, amb pantalla de 5 polzades, sensors ambientals (pressió, temperatura, humitat), detectors de mirada i de gestos i opció de càrrega sense fils. Funciona com a comandament de la tele. 699 euros.

Samsung Galaxy Note 2 La segona versió del 'taulèfon' original, amb pantalla de 5,5 polzades a mig camí entre 'smartphone' i tauleta. Amb el llapis tàctil es pot dibuixar i anotar millor que amb el dit. Costa uns 550 euros.

Sony Xperia Z Pantalla de 5 polzades amb alta definició en aquest Android submergible que aplica el sistema HDR també als vídeos per obtenir el millor resultat a contrallum. 669 euros.

Sony Xperia SP L'altre 'smartphone' 4G de gamma mitjana que es pot comprar aquí. Carcassa d'alumini i pantalla de 4,6 polzades en aquest Android que costa 389 euros.

Quatre que ja arriben

Tres 'smartphones' i una tauleta que són a punt d'arribar al nostre mercat i que quan ho facin ja aprofitaran el rendiment de les xarxes mòbils 4G:

BlackBerry Q10 (BlackBerry)

Huawei Ascend P2 (Android)

Nokia Lumia 925 (Windows Phone)

Sony Xperia Tablet Z (Android)

I tres que sí, però no

En altres països, aquests tres dispositius són compatibles amb xarxes 4G, però les versions que es poden comprar actualment aquí no ho són. Confiem que quan les operadores ofereixin el servei 4G, ja venguin la versió compatible.

BlackBerry Z10 (BlackBerry 10)

Samsung Galaxy S3 (Android)

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (Android)

Tingueu present que aquesta llista recull els models disponibles aquí a finals de maig. És previsible que després de l'estiu la varietat s'ampliï considerablement, amb nous models dels fabricants citats i altres com Lenovo i ZTE. Les operadores també oferiran mòdems USB compatibles amb 4G per a ordinadors portàtils.

En qualsevol cas, si heu de triar telèfon o tauleta durant els pròxims mesos, és recomanable comprovar que les especificacions mencionen la compatibilitat amb LTE de 1.800 MHz (també anomenada Banda 3), la freqüència que faran servir la majoria de les antenes en el desplegament inicial.

stats