Menjar-nos Carvalho

Què puc fer aquest dimecres al vespre? Dubto entre dedicar-lo a llegir Vázquez Montalbán, anar a fer un còctel en una cocteleria emblemàtica de Barcelona o sopar en un clàssic de la capital, a Casa Leopoldo. No cal dubtar més, perquè s'acaba d'estrenar una ruta enogastronòmica i cultural que reuneix les tres propostes. L'agència de viatges especialitzada en enoturisme Viemocions (www.viemocions.com) acaba d'estrenar la Ruta Pepe Carvalho. Carvalho és un dels principals personatges de l'obra de Manuel Vázquez Montalbán, un detectiu que gaudeix infinitament d'una bona taula. Gràcies al personatge, l'escriptor podia reflectir en les seves obres els plats que l'impactaven, que l'emocionaven i que l'ajudaven a trufar pàgines i a cuinar històries.

A Barcelona no s'hi elabora vi, però Pepe Carvalho en va beure molts, i de molt bons. La proposta és visitar els seus altars gastronòmics, tastar els seus secrets i escoltar els fragments sucosos de les seves novel·les. Celebro la creació d'aquesta ruta, que permet al visitant conèixer una Barcelona amb ànima, més enllà de les pedres i els monuments. Així, a les 19.15 hores de cada dimecres a la font de Canaletes, un reduït grup de privilegiats iniciarà la ruta d'un dels escriptors més carismàtics i saborosos de casa nostra. S'encaminaran fins a arribar al temple de la cocteleria, el Boadas; menjaran els bunyols de bacallà a Can Lluís i acabaran sopant els plats més destacats a la sèrie de Carvalho al mític Casa Leopoldo, on Vázquez Montalbán menjava mínim un cop per setmana. Malgrat que el detectiu sentenciava que "S'ha de beure per recordar i menjar per oblidar", costarà esborrar de la memòria aquesta saborosa experiència.

EDICIÓ PAPER 23/09/2018

Consultar aquesta edició en PDF