ramaderia

“Ara, per ser pagès necessites estar molt format, saber de màrqueting i ser una persona oberta”

Entrevista amb Jaume Seguí, un dels pocs agricultors i ramaders que queden al municipi de Calvià 

La raça menorquina sedueix el mercat: per un sol cavall es paguen fins a 40.000 euros

L’evolució morfològica dels animals autòctons, encreuats amb els pura sang britànics, ha fet créixer la demanda exterior i ara viu un bon moment

El cavall sosté el camp amb el Gran Premi Nacional de trot com a estímul esportiu

Dels 25.170 caps, 960 competeixen en aquesta disciplina, i el sector equí disposa de 3.740 explotacions al conjunt de les Balears

El Govern destina 800.000 euros als escorxadors de les Illes

Aquests centres han hagut de fer unes inversions molt elevades per poder adaptar-se a una normativa cada vegada més exigent

El porc negre té més greix saludable que l'industrial, segons un estudi

Malgrat tenir un menor rendiment econòmic, la carn d'aquesta raça autòctona és de millor qualitat

Alternatives ramaderes

Les races autòctones de les Pitiüses, en perill d’extinció

L’ovella i la cabra eivissenques són les races més amenaçades d’Espanya, encara que les dades censals són “esperançadores”

Fina Casasnovas manté oberta la darrera adoberia

La globalització també ha mort el negoci del cuir

El me ecològic ven la pell per fer més rendible el projecte

Dues pastores de Llucmajor han animat la seva cooperativa a comercialitzar el cuir

La porcella mallorquina ja té la seva marca de garantia

Aquest segell de qualitat neix pel treball conjunt "entre el sector i la Conselleria d'Agricultura", la qual veu "amb preocupació" el futur d'aquest ram per la caiguda dels preus i la competència

Els ramaders ecològics poden alimentar els animals amb productes 'convencionals' fins que acabi l'any

La Direcció General d'Agricultura i Ramaderia pren aquesta mesura "excepcional" per tal de pal·liar els efectes de la sequera