Publicitat
Publicitat

QUÈ ES COU PER MENORCA?

El mestratge de Joan Roca

El major dels germans Roca va tenir un detall que sols tenen els més grans

De roges i cap-roigs

La gastronomia de novembre

Un mes que ve marcat per la celebració de Tots Sants i la seva gastronomia, però és també el mes de sembrar lletugues, espinacs, fesolets i faves, a més de ciurons, guixons, llenties i mongetes

L’esoterisme de les magranes

La cuina de l’illa en els llibres de Pau Faner

Entre els dons del realisme màgic, aquests personatges gaudeixen dels plats de la nostra cuina

La truita amb patata i les seves variants

No podem dir que la truita amb patata sigui un plat propi de la gastronomia menorquina tot i que el que sí és ben cert és que un dels primers llocs on es van sembrar i consumir patates a l’estat espanyol és Menorca

La cuina de la tardor

Antigament era temps de fer compotes, confitures i melmelades per a l’hivern

Menorca celebra la mostra de cuina

Els convidam idò a fer una volta pels plats, que de segur els ajudaran a obrir boca

El Tast de na Sílvia, tresors de la cuina poc viatjada

S’ha distingit per la seva cuina de temporada, de mercat, en tal comunió amb els petits productors i les cooperatives del camp

Víctor Lidón, la cuina de Can Fabes a Menorca

Porta la mà i el mestratge de Santi Santamaria i Xavier Pellicer, amb una carta d’estiu ben estructurada

Felip Llufriu, la màgia als fogons

Comença una sèrie sobre la nova cuina menorquina, feta de noms que renoven la gastronomia tradicional mantenint el producte local

Albergínies plenes

Aquest fruit, originari probablement dels àrabs, és l’estrella de la cuina d’estiu i es pot preparar de maneres molt diverses

La cuina de la llagosta al ‘De Re Cibaria’

El receptari de Pere Ballester és el primer que esmenta la caldereta de llagosta, però sense explicar-ne l’elaboració

Calendari gastronòmic del mes de juliol

A causa de la calor, les hortalisses i els fruiters necessiten molta d’aigua, però heu de tenir la precaució de regar a sol post, mai al migdia o a les hores de calor

Recuperar el receptari tradicional

Aquesta setmana és hora d’encetar un altre debat, el de la manca de plats de cuina menorquina a les cartes dels restaurants de l’illa

L’esnobisme de la llagosta amb ous estrellats

Enguany, per primera vegada, la llagosta de Menorca porta el seu distintiu de qualitat, la marca per distingir-la de les llagostes foranes i especialment de les congelades, que és una garantia per al restaurant que les ofereix

Gastronomia en perill d’extinció

Tenim una gastronomia santjoanera que està en perill de desaparèixer, com ja ha passat amb una sèrie de productes i de plats que eren ben tradicionals

El calendari gastronòmic del juny

Tot gira al voltant de Sant Joan

Menorca, l'illa llaminera (I)

La polèmica generada per Masterchef i l'enèrgica protesta dels forners i pastissers permet una reflexió

La cuina de Cinquagesma

La Cinquagesma era una festa de sabaters de banqueta que anaven a romandre o bé a les casetes de vorera o bé als horts i hortals

Pel maig, cireres...

Per això mateix, farem les primeres coques dolces amb fruits de la primavera

El serrà, un dels prínceps de la mar

El que us proposam aquesta setmana és anar a fer una volta per la plaça del mercat i cercar un dels petits grans peixos que ens brinda el nostre litoral

De formatjades, flaons, panades i ‘sa panada’

Potser el producte gastronòmic més típic de la Pasqua a Menorca és la formatjada

El calendari gastronòmic d’abril

Recepta: Caragols amb costelleta de porc i patates

Cuinar amb plantes salvatges

Ara que estam en plena primavera i el camp és ple de vida, és també el temps de recol·lectar herbes, plantes i fruits

El bacallà a la cuina antiga de Menorca

Com tots els períodes, el temps de Quaresma té una gastronomia ben pròpia a l’illa de Menorca

< Anterior | 1 | 2 | 3 | Següent >