QUÈ ES COU PER MENORCA?

De roges i cap-roigs

Es Pinzell, art i cuina

Albergínies plenes

Es creu que la blanca és la més antiga, l’original, la que van portar els àrabs a la Península i a les nostres illes

Quan la gastronomia es fa addictiva

Anar al Mon no sols es converteix en un ritual, sinó que també és una bacanal de plaers, de descobriments

APAME demana el reconeixement de la tortada

Sol·liciten al Govern que aquest pastís d’ametlla menorquí s’inscrigui en el Catàleg d’Aliments Tradicionals

La truita de patates i les seves variants

No és un plat típic de Menorca, però l’illa sí que va ser un dels primers llocs on es varen sembrar i consumir patates a l’estat espanyol

La coca amb tomàtiga, la més menorquina

La reina de les berenetes i dels sopars a la fresca o a la vorera de la mar és, sens dubte, la coca, tant la salada com la dolça

Els albercocs, la fruita del mes de juny

El més de juny és temps d’albercocs, i aquesta fruita és una de les protagonistes de la rebosteria de les festes de Sant Joan

Les dolces, de remei a refresc de festa major

Els primers a fer dolces varen ser els apotecaris, que les elaboraven el mes de novembre per prevenir els refredats

Les pilotes amb salsa d’avellanes o de Sant Joan

Les pilotes amb salsa d’avellanes conserven totes les característiques de la cuina medieval

Les ensaïmades de Sant Joan

Ara que ja hem encetat el mes de juny i s’ha iniciat el vertader compte enrere cap a les festes de Sant Joan, aprofitarem aquestes setmanes per parlar de la seva gastronomia

Macarronada, els macarrons al forn

A Menorca, al plat de macarrons al forn amb carn picada de vedella i porc, meitat i meitat, sofregit i formatge gratinat li deim “macarronada”

La cuina menorquina en la dieta mediterrània

Les Illes Balears han estat un pont de cultures i han influït en la gastronomia

Acadèmia de Gastronomia de les Balears

El divendres 5 de maig, diversos membres de l’Acadèmia de la Cuina i el Vi de Mallorca i de Fra Roger, Gastronomia i Cultura es varen reunir al restaurant Mon de Ciutadella per iniciar els tràmits per a la constitució d’una Acadèmia de Gastronomia de les Illes Balears

Menorca i Sardenya, gastronomia comuna

Pel seu passat comú en diferents èpoques les illes de Menorca, Mallorca i Sardenya guarden similituds gastronòmiques que van mes enllà de les panades sardes

La panadera (i V)

La panadera (IV)

Aquest és el primer llibre imprès del qual es té coneixement a Menorca

La panadera (III)

Iniciam aquesta tercera part amb les panaderes publicades al Llibre Tercer

La panadera (II)

Continuarem amb els articles referents a les panaderes, un dels plats tradicionals de la cuina menorquina

La panadera (I)

Premis Gastronòmics Menorca 2017

El divendres 9 de març es va realitzar a l’IES M. Àngels Cardona de Ciutadella l’entrega dels Premis Gastronòmics Menorca 2017

Quatre dones, quatre illes

Donar a conèixer plats del nostre receptari més antic, aquells plats que han passat de generació a generació, era el principal objectiu d’aquesta trobada gastronòmica entre quatre cuineres

Les raoles, un plat que ens ve dels àrabs

A la nostra cuina en trobarem tant de carn com de peix, de verdures, de llegums o d’ous, entre d’altres, si bé a Menorca les més típiques i pròpies són les d’endívia, que és com anomenam l’escarola

El futur de la gastronomia menorquina

L’institut Maria Àngels Cardona de Ciutadella va organitzar la setmana passada concursos de gastronomia entre els alumnes de grau mitjà i superior de cuina

La nova cuina: Rels Restaurant

Recuperam la volta que vam fer pels restaurants i cuiners que formen aquest nou moviment gastronòmic de la nova cuina menorquina

La cuina dels caçadors

La cuina de Sant Antoni a Menorca

Si seguim els costums gastronòmics de les grans celebracions, possiblement el plat principal d’aquesta diada era el be al forn amb patates, metxat amb olives, bocinets de xulla i de sobrassada, i acompanyat de patató

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | Següent >