Calent i Fred

Fer net de prejudicis

Sabers populars

El sentiment de poble va gairebé sempre lligat a una terra; per tant, conté per definició tot un conjunt de béns tangibles

Empobriment i substitució

No hem sabut mantenir aquest esperit i hem venut l’ànima a tot allò que ha vingut de fora, mentre relegàvem el llegat culinari dels nostres ancestres

Una revaloració excepcional

Els cuiners, simples intermediaris entre productors i comensals, hem deixat de ser figurants anònims per assolir l’estatus de protagonistes

Mirar enrere per agafar embranzida

Als anys setanta i vuitanta es produí una estereotipació, una simplificació i un empobriment de la cuina local i allò més greu és que hem volgut vendre als nostres visitants que això és la nostra gastronomia

La suma i la resta de qui ens envolta

Les grans preguntes que es pot fer la societat com a col·lectiu són les mateixes que ens hauríem de fer tots com a individus

L’èxit no s’amaga darrere d’un cos

Ens hem convertit en una societat que s’alimenta eminentment d’imatges, que restringeix el concepte a la categoria d’anècdota, de xavalla, de patató...

Intangibles

Antany les fires eren una barreja d’exposició tecnològica i mercat central itinerants

De fora vindran...

La modèstia, quan va unida a la veritat, és un atribut tan difícil de trobar com un ou de dos vermells

La prohibició i la promesa

Mal d’origen intern

Saber d’on vens és un requisit fonamental per saber on vols anar

Ens carregarem els mercats

El menjar com a font de salut, o de malaltia, ha esdevingut en el món occidental una certesa que per evident resulta irrebatible

Llibertat condicional

Aquest hivern ha causat polèmica la petició de prohibició de les matances casolanes que formulà una entitat privada

La cuina ben feta, artesania

La cuina és el fet d’interpretar una realitat i fer-la comestible

Evolució o involució?

Les espècies que poblen la Terra tenen en l’evolució l’arma per subsistir

La banalització del drama

Un sector primari fort i competitiu

"Els imposts són la manera que té un estat per finançar-se; per tant, quan els pagam, estam sufragant amb el nostre esforç moltes de les activitats que estructuren i vertebren la societat"

Recepta: Xot amb guisat

Temps de matances

Reducte d’autenticitat autòctona que es resisteix a la desaparició

L’educació, a debat

En els darrers temps, la polèmica associada als deures no fa més que créixer, sobretot a fora de les aules

La mala fama de la pesca

Recepta: Negret amb vinagreta

Amb colzes i suor

La gastronomia ha viscut en primera persona les conseqüències del 'soufflé' mediàtic

L’erotisme de l’espera

< Anterior | 1 | 2 | Següent >