Neymar troba un argument de pes per tancar una etapa al PSG

El Barça, amb el camí aplanat per iniciar una negociació amb els francesos per recuperar el davanter

3 min
Neymar es tapa la cara al partit que el PSG va perdre a l'Etihad Stadium.

BarcelonaDeu anys i centenars de milions d'euros més tard, la propietat qatariana del PSG continuarà sense poder celebrar una Champions League. Després de liquidar respectivament el Barça i el Bayern als vuitens i als quarts de final de la màxima competició, els francesos no van poder amb el Manchester City, l'altra gran potència europea finançada amb petrodòlars àrabs.

Al bàndol guanyador, Pep Guardiola somriu i jugarà contra el Chelsea la seva primera final continental des que va abandonar la banqueta del Camp Nou. Mentrestant, al costat perdedor, Mauricio Pochettino s'haurà de conformar amb lluitar per la Ligue 1, liderada ara mateix pel Lilla, per justificar l'aposta que el PSG va fer per ell després de fulminar Thomas Tuchel. El tècnic argentí tindrà feina no només per no finalitzar la temporada sense més títols, sinó per lidiar amb el soroll que hi haurà al voltant de la continuïtat dels seus dos pals de paller, Kylian Mbappé i Neymar Júnior, que acaben contracte l'estiu que ve i fan el ronso amb la signatura d'un nou compromís amb el club que presideix Nasser al-Khelaïfi.

El futur incert del davanter francès i de l'atacant brasiler fa trontollar el projecte milionari del PSG, que no ha necessitat alinear-se amb els rebels de la Superlliga –i el bany daurat d'un inversor nord-americà– per aspirar a ser sostenible. Mbappé, suplent dimarts a l'Etihad Stadium per problemes físics, és el favorit de Florentino per liderar el relleu generacional que s'imposa al Madrid. I Neymar, que va camí dels 30 i no ha guanyat ni la Champions ni la Pilota d'Or després de deixar el Barça amb un pam de nas el 2017, va paralitzar fa un mes la seva renovació per seguir a París més enllà del 2022. Després de l'eliminació europea, ambdós tenen un motiu extra per tancar una etapa i explorar altres camins.

Nasser Al-Khelaifi amb Neymar Jr el dia de la seva presentació al PSG

Neymar es feia il·lusions al desembre amb la possibilitat de convèncer Leo Messi perquè marxés del Barça per fitxar pel PSG, però l'arribada de Joan Laporta a la presidència blaugrana i la trajectòria ascendent de l'equip de Koeman ha invertit el tema. Com que l'argentí ara és més a prop de quedar-se que d'anar-se'n, el santista veu que l'última oportunitat per tornar a coincidir amb ell al mateix vestidor passa per provar un retorn a la Lliga per segona vegada.

Al-Khelaïfi no vol rebre Laporta

Tal com va informar l'ARA a principis d'abril, el brasiler va posar-se en contacte amb el Barça per informar-lo de la seva ferma intenció de desfer el camí que va emprendre fa quatre temporades. Mitjançant el seu ampli entorn, va comunicar tant a la directiva de Laporta com a la direcció esportiva que estaria disposat a tornar a Barcelona fins i tot adaptant-se a la dura realitat econòmica de l'entitat. El president i Mateu Alemany van acollir l'interès de forma constructiva, en paral·lel a les gestions per incorporar un davanter pur com Haaland, i amb el pas de les setmanes s'han adonat de tres coses. Una, que el fitxatge del noruec del Dortmund no és gaire viable a les portes d'un estiu marcat per les estretors a la caixa. Dues, que mentre Neymar no renovi, el PSG no tindrà la força negociadora d'altres ocasions. I tres, que fer un esforç decidit per repatriar el brasiler –fins i tot plantejant Dembélé com a possible moneda de canvi– és l'argument més potent per lligar la continuïtat de Messi abans del 30 de juny d'aquest any.

Segons va informar RAC1, el Barça ja s'ha dirigit al PSG preguntant per Neymar i ha rebut una resposta negativa dels francesos, que porten setmanes filtrant a periodistes afins que l'acord amb el jugador és total. Al-Khelaïfi volia tancar el debat anunciant la renovació abans de l'eliminatòria contra el City. Ara, amb l'equip ja eliminat de la Champions, caldrà veure quina estratègia segueix per aconseguir el seu objectiu i evitar costi el que costi seure a negociar amb Laporta.

stats