Barça

Xavi: "Debutar en un derbi? Estic menys nerviós que quan era futbolista"

El tècnic blaugrana, que perd Pedri com a mínim tres setmanes més, confia que el seu segell "ja es pugui veure contra l'Espanyol"

2 min
Xavi Hernández i Vicente Moreno

Sant Joan DespíL'era de Xavi Hernández com a entrenador del Barça comença. El primer rival és un Espanyol crescut i que té els mateixos punts a la Lliga que els blaugranes, tot i que amb un partit més. Què pesarà més en aquest derbi? ¿El component anímic o les eines dels entrenadors? "Els dos factors seran molt importants. En un derbi hi ha nervis, però he dit als jugadors que estiguin tranquils. Estic content, el que he vist als entrenaments m'ha agradat: molta intensitat, ritme i una gran predisposició de tots. Hi ha il·lusió i l'hem de retornar a l'afició, que la necessitem, amb resultats", ha sintetitzat Xavi, que ha insistit en el fet que han de treballar "com un bloc" i que, llavors, "amb esforç i sacrifici sortirà el talent" de l'equip. De fet, l'egarenc ha afirmat que està tranquil pel seu debut, tot i ser en un derbi: "Estic menys nerviós que quan era jugador". Això sí, ha volgut posar en relleu "que és un partit especial per als jugadors, sobretot per als de la casa".

Segona recaiguda muscular de Pedri, que estarà entre 3 i 4 setmanes més de baixa
  • Segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar l'ARA, Pedri ha patit una segona recaiguda de la seva lesió muscular al quàdriceps de la cuixa esquerra i estarà entre 3 i 4 setmanes més de baixa. El canari, que la temporada passada va disputar més de 70 partits, tan sols ha pogut participar-ne en quatre aquest curs.

Xavi, fidel a la idea que va canalitzar amb excel·lència com a jugador, ha deixat clar que la "urgència és guanyar", però que això serà una conseqüència del joc i de les coses que vol que el seu equip faci bé. Sobre l'onze, l'egarenc no ha volgut donar cap pista, però ha admès que caldrà "tirar de la gent jove" i que hi podria haver "alguna sorpresa" a l'equip inicial. El tècnic català entén el seu futbol amb extrems i el Barça els té pràcticament tots lesionats, per això no es descarta que algun jugador del filial, com Abde, que va debutar amb Sergi Barjuan, pugui jugar d'inici. Gavi, que ja ha explorat aquesta posició a la banda dreta amb Ronald Koeman, podria ocupar també la posició de fals extrem, una hipòtesi que Xavi no ha descartat: "El Gavi és un futbolista molt jove, amb molt de futur, però que ja és present. I és un comodí, molt versàtil. Pot fer tant de fals extrem, partint cap a dins, com d'interior i fins i tot de pivot. Recupera moltes pilotes, té molt bones condicions i també té un contra un". També està per veure quin rol tindrà Coutinho: "He parlat amb ell. Té el talent. És una qüestió més anímica. Però si tot va bé, és un jugador que tindrà oportunitats. A mi és un jugador que m'agrada. Depèn d'ell".

Qui encara no hi podrà ser contra l'Espanyol és Dani Alves: "Està físicament molt bé i és una pena que no el puguem fer jugar fins al gener, perquè ens aportarà en tot, dins i fora del camp. És dels millors jugadors que he vist en el joc associatiu i estic convençut que sumarà". El brasiler col·laborarà en el vestidor en un concepte en què Xavi ha insistit: "Ser una pinya i una família". De cara als conceptes treballats des de la seva arribada a la banqueta, ha afirmat que tant ell com el seu cos tècnic han sigut "molt pesats amb el grup, tant de forma col·lectiva com individual", perquè el seu segell es pugui veure plasmat en l'equip com més aviat millor. "Volem la pilota, crear ocasions, no especular. Tant de bo ja es vegin coses contra l'Espanyol, tot i que al final ens valorareu pel resultat, que això és transcendental en el futbol".

stats