Barça
Esports 02/04/2022

Xavi: "El club no es pot permetre la marxa de Gavi i Araujo"

El tècnic del Barça demana el suport de l'afició abans de rebre el Sevilla

2 min
Xavi Hernández, durant la roda de premsa

BarcelonaXavi Hernández ha demanat al club i els jugadors un acord per aconseguir no perdre dos jugadors clau en la roda de premsa prèvia al partit contra el Sevilla. Quan li han preguntat per les renovacions de Gavi i Araujo, l'entrenador les ha qualificat de "fonamentals" per al futur del Barça: "El club no es pot permetre la marxa de cap dels dos. Són futbolistes clau. Crec que les seves renovacions són qüestió de temps. Soc optimista". També ha deixat clar que serà clau trobar un relleu per a Sergio Busquets per al dia que aquest es retiri: "Amb aquest model de joc li traiem molt rendiment. Crec que li queda temps al màxim nivell. Frenkie [de Jong] o Nico poden jugar en la seva posició, però Busi és irreemplaçable. És fonamental per a la idea que volem plasmar", ha subratllat.

El terrassenc ha definit el partit com una "altra final" després del partit del Bernabéu, ja que visita el Camp Nou un "rival directe que no arriba en el seu millor moment a aquest partit", després d'un munt d'empats que han permès al Barça acostar-s'hi en la classificació, tot i que: "És un equip fort, amb un entrenador a qui admiro, Julen Lopetegui, i un club que respecto i que ha treballat molt bé en els últims anys", ha afegit. Xavi tindrà la baixa per covid-19 de Luuk de Jong i segueix sense Ansu Fati.

Xavi ha advertit que "aquest bon moment i aquesta bona dinàmica" no poden aturar-se ara: "Allò del Bernabéu solament van ser tres punts i no podem relaxar-nos. El Sevilla és un senyor equip, és una altra final per a nosaltres i necessitem el suport de la nostra afició. Espero que hi hagi un gran ambient demà a l'estadi. De nosaltres solament depèn el que fem contra el Sevilla, però estarem pendents a veure què passa avui a Balaídos i, si hi ha alguna bona notícia, ens servirà de motivació per sortir a jugar", ha confessat.

Finalment, Xavi ha dit la seva sobre el triomf del Barça femení al Camp Nou, on va ser: "Pel que fa al joc, jo vaig gaudir molt. Tinc bona relació amb l'Alexia i l'Aitana. Els vaig enviar missatge a totes dues. La proposta de Jonatan Giráldez és molt bona. Ara mateix, el model de joc del femení està sostenint el Barça. Competeixen bé, guanyen, demostren coses... Jo em vaig emocionar l'altre dia al Camp Nou. Va ser un pas molt important, però no es pot quedar aquí. En les semifinals s'ha de tornar a omplir l'estadi", ha sentenciat.

stats