FUTBOL
Esports 23/08/2013

Anglaterra anuncia mesures legals contra els insults greus fets a la xarxa contra jugadors o aficionats de futbol

Entre les noves mesures, es perseguirà per primer cop qui sigui enxampat cantant càntics homòfobs en un estadi

Efe
2 min

BarcelonaEls possibles casos d'abusos a les xarxes socials contra futbolistes i aficionats d'aquest esport seran sancionats aquesta temporada "amb duresa" i portats davant un tribunal, segons han advertit avui la policia i la fiscalia britànica.

En un comunicat emès de manera conjunta, la fiscalia britànica i l'Associació d'Inspectors de la Policia detallen noves pautes destinades a eradicar episodis de gamberrisme a Anglaterra i Gal·les en el futbol. Dins aquestes pautes s'inclouen també, per primera vegada, els càntics homòfobs que s'han sentit en el passat en alguns estadis.

La fiscalia ha indicat que els incidents ocorreguts en partits de futbol han disminuït, però que continuaran aplicant una "sòlida" política que implica adoptar mesures legals, si cal. D'aquesta manera, aquells que ocasionin problemes i que hagin estat vetats d'assistir a partits de la Lliga durant aquest any, no podran viatjar al Mundial del Brasil del 2014.

Aquestes ordres o prohibicions impedeixen seguidors de viatjar a altres països per presenciar en directe un partit durant un mínim de tres anys.

A la nota conjunta es detalla la manera com es gestionaran d'ara en endavant els casos de violència, desordres o danys criminals i abusos comesos dins i als voltants dels camps de futbol. El comunicat inclou com a "desafiaments emergents" per a la policia i la fiscalia les agressions comeses contra jugadors per part d'aficionats, així com l'ús de bengales i focs artificials dins les instal·lacions dels estadis.

Nick Hawkins, el fiscal en cap en temes relacionats amb esports a la Fiscalia, ha dit avui que la majoria dels aficionats de futbol es comporten bé, i ha destacat que s'ha registrat un augment de famílies que van a veure partits en directe a causa dels "ambients més amables" que es veuen ara.

Al començament d'any, la Fiscalia va divulgar una sèrie de pautes que detallaven quan calia perseguir legalment les comunicacions en xarxes socials com Twitter o Facebook que incloïen amenaces de violència o danys a la propietat o tenien com a blanc individus. Segons la CPS, en els casos en què la línia entre l'humor i els comportaments ofensius es traspassi, s'adoptaran "mesures positives". Hawkins ha puntualitzat que aquelles persones que incorrin en "abús vil o amenaces amb tuits" seran processades.

stats