FÓRMULA 1
Esports 30/05/2013

Williams portarà motor Mercedes a partir de l'any 2014

L'escuderia britànica, que des del 2012 treballa amb Renault, utilitzarà la marca alemanya a partir del proper Mundial de Fórmula 1

Efe
1 min

MadridL'escuderia Williams, que treballa amb Renault des de 2012, ha anunciat la signatura d'un acord de llarga durada amb Mercedes-Benz per utilitzar motors de la firma alemanya a partir del proper Mundial de Fórmula 1, l'any 2014.

La signatura del contracte s'ha fet oficial un dia després del nomenament de Mike O'Driscoll com a conseller delegat de Williams en substitució d'Alex Burns, que va exercir el càrrec des de 2010.

Les noves regulacions del Mundial de Fórmula 1, que entraran en vigor la temporada propera, i en particular el nou motor d'1,6 litres V6 turbo, estan en el fons de l'acord de la nova societat Williams-Mercedes.

La marca alemanya, segons els termes del contracte, proporcionarà el sistema de recuperació d'energia (ERS) per al motor, encara que Williams es reserva el disseny i la producció de la seva pròpia transmissió.

Williams explica en el seu comunicat que les regulacions de la Fórmula 1 per al 2014 plantegen als fabricants de motors el repte de completar una carrera de 300 quilòmetres amb una càrrega de combustible de 100 quilos, per això caldrà passar del motor d'aspiració de 2,4 litres al d'1,6 litres turboalimentat i augmentar en un 30% l'eficàcia energètica. L'ERS desplegarà deu vegades més energia que l'actual KERS.

"Em complau anunciar la nostra nova associació amb Mercedes-Benz per a la temporada 2014 i posteriors. Mercedes-Benz ha sigut un dels fabricadors de motors esportius més reeixits i creiem que tindrà un motor extremadament competitiu", ha declarat Frank Williams, cap de l'escuderia britànica, que ha volgut donar les gràcies a Renault pel seu treball fins ara.

stats