Les votacions
Esports 10/01/2012

Ibrahimovic vota Guardiola com a millor tècnic i Messi s'oblida de Cristiano Ronaldo

2 min
Les votacions

Malgrat la coneguda enemistat entre Zlatan Ibrahimovic i Pep Guardiola -sobretot per part del suec-, l'actual jugador del Milan no va tenir problemes a reconèixer que el millor entrenador del 2011 ha sigut el de Santpedor. Les perles del capità de la selecció sueca cap a Guardiola són mundialment conegudes -en va dir que era un "filòsof" o que "no sap dirigir un equip de grans estrelles"-, i per això destaca tant aquesta votació. En canvi, un altre dels jugadors que va marxar descontent amb l'entrenador del Barça, el camerunès Samuel Eto'o, tot i que sempre n'ha parlat bé un cop fora del Camp Nou va preferir votar José Mourinho, a qui va tenir a l'Inter de Milà i que li va fer guanyar la seva tercera Champions.

Qui no se sap qui hauria votat com a millor entrenador del 2011 és Lionel Messi. El capità de la selecció argentina va deixar aquesta casella en blanc, encara no se sap per què. En canvi, en les caselles que sí que va omplir el millor jugador del món -en les quals havia de repartir 3, 2 i 1 punts a tres jugadors per a la Pilota d'Or-, Messi es va oblidar de votar Cristiano Ronaldo. Per al crac del Barça, Xavi es mereixia la Pilota d'Or, com va reiterar després sobre l'escenari, seguit d'Andrés Iniesta i del seu compatriota Sergio Agüero, actual jugador del Manchester City.

En canvi, el capità de la selecció espanyola i del Reial Madrid, Iker Casillas, sí que va votar Messi, però només amb un punt, en la tercera posició. Pel millor porter dels últims anys, segons totes les votacions, els tres punts se'ls mereixia el seu company Cristiano Ronaldo, però el que crida més l'atenció de la votació de Casillas és que en la segona posició, és a dir, per davant de Messi, ell prefereix Mesut Özil. En les votacions dels capitans de seleccions també destaca la de l'holandès Mark van Bommel, exjugador del Barça, que va votar en primera posició el seu compatriota Wesley Sneijder, tot i que el seu 2011 ha sigut més aviat discret en comparació a l'excel·lent 2010 que va fer.

En aquestes llistes de votacions sempre hi ha excentricitats curioses, com la dels que voten com a Pilota d'Or jugadors que no estan entre els favorits, i que acostumen a ser vots que arriben de països amb poca tradició futbolística. Així, el capità del Pakistan, Jaffar Khan, va votar Thomar Müller, del Bayern de Munic; el capità de Tonga, Folio Moeaki, va votar Dani Alves, i el seleccionador de Cambodja, Ung Chamroeun, va votar Neymar.

stats