El Barça té la virtut més valuosa per guanyar la Lliga: els apunts en calent de la golejada a Anoeta

2 min
Messi celebra amb Dest un dels dos gols del nord-americà a Anoeta.

Barcelona¿És el Barça favorit? A falta de deu jornades perquè s'acabi la Lliga, hi ha tres candidats per guanyar-la: l'Atlètic de Madrid, el Barça i el Reial Madrid. Pot passar de tot, perquè hi ha duels directes que decidiran la pugna i els tres equips passegen arguments favorables. Els matalassers van quatre i sis punts per sobre dels seus perseguidors; els blancs afronten el calendari més assequible, i els blaugranes són els que estan jugant millor. Sens dubte, amb trenta punts encara per repartir, la virtut del Barça és la més valuosa. Fins i tot per penjar-li el cartell de favorit.

El flow de Dest. El lateral nord-americà ha caigut bé al vestidor del Barça. Només cal veure com el van felicitar els seus companys pel seu doblet contra la Reial Societat, mostra del progrés que està manifestant gràcies al 3-5-2, un dibuix que li dona carril per exhibir-se en atac. Amb les esquenes cobertes, potencia una profunditat que és mel de romer per a la visió de Messi, que suma per la dreta un argument similar al que ja fa temps que té per l'esquerra amb Alba. Semedo era ràpid i vertical, però Dest, a cop de flow i joc de cames, ja l'ha fet oblidar. Si es manté el sistema amb tres centrals, Sergi Roberto ho tindrà magre per ser titular.

El mosquit més picant. A falta de perfils específics per la manca de diners i les lesions, Koeman està descobrint noves funcions en els seus jugadors. De Jong, que fa unes setmanes trepitjava l'àrea com ho feia Arturo Vidal, ara fa d'últim home lliure per excel·lir en la sortida de pilota i corregir gràcies a la seva gambada. I Dembélé, extrem pur, ja porta diversos partits fent la guitza als rivals en posició de davanter centre. Ser més finalitzador que generador minimitza les seves mancances en l'associació i li permet guisar-se accions d'habilitat com la que va valer el cinquè gol a Anoeta.

Un dia més a l'oficina. Messi va celebrar el seu partit oficial número 768 amb el Barça –més que ningú– amb dos golassos i una assistència brillant. Que dediquem el quart punt d'aquesta humil secció a l'aportació del 10 a Sant Sebastià significa que ja ha tornat a convertir l'excepció en una norma. Porta 23 dianes a la Lliga, un terç de les que acumula tot l'equip, i celebra els èxits amb un somriure quan no fa tant malvivia amb l'entrecella permanentment tensa. Si el president Laporta l'aconsegueix, la seva renovació serà com un títol.

stats