Barça
Esports 12/05/2013

Vilanova: "Som el millor equip d'aquesta Lliga, encara que no haguem guanyat el Madrid"

El tècnic ha dit que una de les claus del títol va ser guanyar els primers partits, "que històricament és quan els equips grans perden més punts"

M.m.
2 min
Tito Vilanova, amb el seu ajudant Jordi Roura, a la banqueta del Vicente Calderón

BarcelonaAmb la Lliga al sarró, i després de guanyar al Vicente Calderón, Tito Vilanova ha comparegut davant els mitjans de comunicació. El tècnic, orgullós pel títol, ha donat valor a la victòria: "No hi ha dubte que som el millor equip d'aquesta Lliga, i amb diferència. Encara que no haguem guanyat el Madrid", assegurava a la pregunta directa d'un periodista.

"Crec que des d'un principi teníem clar que havíem de sumar punts. Els equips grans acostumen a perdre punts als primers partits i l'objectiu era sumar a les primeres jornades els punts. Això ens va donar un avantatge. Era una distància bona, i quan tothom donava la Lliga per guanyada vam tenir prou força mental per aguantar. No ha sigut gens fàcil. La possibilitat de guanyar la quarta Lliga en cinc anys la valorem moltíssim. A més, al Barça no havia passat mai, guanyar una Lliga l'any després d'haver-la perdut", ha dit Vilanova com a resum.

Preguntat per les sensacions després de coronar-se, ha aclarit: "És el meu primer títol com a primer entrenador, però per mi és el meu quart títol. Em fa la mateixa il·lusió que la primera Lliga. No vaig veure el partit del Madrid i no sabia que l'Espanyol guanyava. Quan ho vaig saber em vaig abraçar amb la meva dona. Ha sigut un any difícil".

Tito, contundent

A banda d'això, Vilanova s'ha mostrat contundent quan ha parlat dels mèrits de l'equip. "La Lliga no només l'hem guanyat, també hem fet una quantitat de punts molt alta. I encara en podem fer més". I sobre el compromís dels futbolistes, ha demanat literalment respecte: "La valoració de la temporada és molt bona. El més difícil a l'esport és tornar a guanyar. És cert que veníem de perdre la Champions i la Lliga [la temporada passada]. No és fàcil motivar els jugadors. És fàcil al final, però no al principi. Abans d'arribar Xavi el Barça tenia 15 títols de Lliga, ara 22. Una mica de respecte".

Ara, el Barça té l'oportunitat d'arribar als 100 punts, el rècord històric que va aconseguir el Reial Madrid la temporada passada. "Tenim un partit a la setmana. La gent està molt recuperada a nivell físic. Els 100 punts no són un objectiu important, però si podem l'aconseguirem".

Messi i Adriano, amb molèsties

El tècnic blaugrana també ha parlat dels dos jugadors que s'han retirat abans d'hora del partit. Un d'ells, Leo Messi, que no acaba de fer net de la lesió muscular. "Messi tenia molèsties i ha tornat a notar una sensació estranya. Demà (dilluns) li faran més proves i sabrem els dies que ha d'estar sense jugar. La seva lesió l'hem gestionada bé, però aquestes lesions musculars no avisen".

També tenia "molèsties i una sobrecàrrega" Adriano Correia, que ha demanat el canvi al quart d'hora del segon temps. L'entrenador ha restat importància a la lesió, i ha assegurat que no li ha fet variar el plantejament del partit. "De totes maneres, ja pensàvem jugar amb el 3-4-3 amb l'Adriano més avançat".

stats