GIRONA FC
Esports 22/09/2019

Les victòries del Girona porten el nom de Stuani (1-0)

El cinquè gol de l’uruguaià a la Lliga permet trencar la mala ratxa blanc-i-vermella

Jordi Bofill
Cristhian Stuani, jugador del Girona

GironaAra com ara, Cristhian Stuani és el Girona. Les tres victòries a la Lliga porten el seu nom. L’última, contra el Las Palmas (1-0), en un nou partit en què futbolísticament l’equip ha transmès més aviat poc i ha sigut xiulat. Però Stuani, una setmana més i gràcies a un penal, tapa totes les misèries. I aquest fet, que diu molt i bé de l’uruguaià, a la llarga potser no és tan positiu.

Perquè l’escridassada amb què Montilivi ha acomiadat els seus futbolistes al descans és d’aquelles que es recorden. Avui Juan Carlos Unzué ha fet servir el tercer sistema diferent (4-3-3) en els últims tres partits, símptoma de la inestabilitat que pateix. El joc, monòton i pla, genera el consens negatiu d’una afició que des del primer minut de la temporada ha cregut que disposa de la millor plantilla de la categoria però que, passat un mes de competició, encara no ha demostrat estar a l’altura de les expectatives. Guanya perquè té una qualitat individual descomunal, però ni de bon tros és un equip. I perquè té un davanter que es diu Cristhian Stuani, que segurament és el millor futbolista de la categoria i que ja ha marcat cinc gols. La incògnita és saber si amb això n’hi haurà prou per tornar a Primera.

Fins i tot Àlex Granell, que mai s’havia qüestionat, ha hagut de sentir els xiulets del seu estadi en ser substituït. També ha hagut de marxar abans d’hora Maffeo, lesionat. Sense que el Las Palmas patís en defensa i estirant-se en atac més del que el Girona hauria de permetre, qui ho ha revolucionat tot ha sigut Samu Saiz, que s’ha divertit i en cinc minuts ha fet més que tots els seus companys junts. Saiz ha sigut qui ha provocat el penal que ha permès Stuani mantenir la imbatibilitat a Montilivi, en què els gironins han lligat els 10 punts que sumen a la classificació.