Esports 25/02/2021

Victòria patrocinada del Madrid al camp de l'Atalanta (0-1)

Els blancs superen els italians, que juguen més d'una hora amb un home menys per una expulsió molt rigorosa de Freuler

Mendy celebra el gol del triomf del Madrid a terres italianes.

Victòria mínima del Reial Madrid a l'anada dels vuitens de final de la Champions League. Els blancs, que porten setmanes competint amb 12 jugadors del primer equip a causa de les baixes, es van imposar a l'Atalanta gràcies a un gol de Ferland Mendy a les acaballes d'un partit condicionat per la inferioritat numèrica del conjunt italià durant ni més ni menys que 73 minuts. L'autor de la diana madridista també va protagonitzar l'acció que va ajudar a decantar el matx.

L'àrbitre del partit, l'alemany Tobias Stieler, va expulsar Freuler per haver fet caure el sorprenent golejador de la nit a la vora de l'àrea de Gollini. El col·legiat va decidir que una càrrega (que amb prou feines era il·legal) del migcampista de l'Atalanta sobre el defensa del Madrid va ser motiu suficient per deixar els italians amb un jugador menys amb més d'una hora de joc al davant. Stieler va interpretar que Mendy ho tenia tot de cara per fer el 0-1 abans de perdre l'equilibri per la pressió del rival, però la seqüència mostra que el lateral francès no tenia la pilota del tot controlada per encarar el porter. Tot i la controvèrsia, l'acció no va ser revisada pel VAR i l'equip de Gasperini va haver d'assumir el fet de quedar-se amb deu homes. També va lamentar la lesió d'un dels seus millors atacants: Duván Zapata.

Escenari propici per al Madrid i per a Zidane, que va improvisar amb Isco de fals punta per compensar la baixa notable de Benzema. El malagueny, pràcticament inèdit enguany, va entomar el repte i va crear força perill per als blancs mentre li va durar la benzina. Seva va ser, al minut 38, la primera ocasió ressenyable dels visitants, amb un xut amb intenció que va desviar Tolói a córner. També va generar la segona amb una assistència que Asensio no va aprofitar. A la tercera, Casemiro va estar més a prop del 0-1, però Gollini va rebutjar amb molt de mèrit la seva rematada a boca de canó després d'una centrada sensacional de Kroos, que té un guant a la bota dreta. El tretze vegades campió d'Europa va fer mèrits per marxar al descans amb avantatge. L'Atalanta es va conformar amb sobreviure.

El City porta sis partits sense encaixar a Europa

El City, sense sorpreses a Mönchengladbach

A la segona part, el Madrid va anar de més a menys. Modric va estar a punt d'inaugurar el marcador amb un xut que es va enverinar després de tocar en un defensa. Gollini va fer vista mentre la pilota afaitava el pal dret de la seva porteria. L'ocasió de l'interior croat va ser la més destacada abans que Mendy, a falta de cinc minuts per al xiulet final, es disfressés de Marcelo per anotar un golàs amb la cama dreta des de la frontal. El lateral francès, aposta de Zidane, va arruïnar l'esforç de l'Atalanta, que havia centrat els esforços en la captura d'un empat a zero que hauria deixat molt oberta l'eliminatòria. Els llombards podrien haver buscat més la porteria de Courtois si Stieler no li hagués perdonat a Casemiro la segona groga per fer teatre al minut 81. El brasiler, però, no podrà jugar la tornada a Valdebebas per acumulació de targetes.

Per la seva banda, el Manchester City de Pep Guardiola va deixar la seva eliminatòria virtualment sentenciada amb una victòria per 0-2 contra el Borussia Mönchengladbach. Bernardo Silva i Gabriel Jesús van fer els gols del conjunt citizen, que segueix en ratxa victoriosa i confirma la seva candidatura a alçar per fi la Copa d'Europa. Més enllà dels dos golejadors, va destacar l'actuació del lateral Joao Cancelo a terres alemanyes. Guardiola ha fet de l'exvalencianista un carriler molt complet tant en atac com en defensa.

Els triomfs del Madrid i el City tanquen l'anada dels vuitens de final de la màxima competició. Dels vuit caps de sèrie de la ronda, només el Juventus haurà de remuntar un resultat advers (2-1) contra el Porto. La resta d'emparellaments estan encarrilats a favor de l'equip que es va guanyar el dret a la fase de grups de disputar la tornada dels vuitens al seu estadi. Especialment el que enfronta el Barça amb el PSG (1-4).