12/03/2016

Una victòria per explicar durant generacions (100-98)

BarcelonaEl Palau Blaugrana va viure ahir un dels finals de partit més al·lucinants de la seva història. El Barça Lassa va superar el CSKA de Moscou gràcies a cinc punts de Justin Doellman en els últims quatre segons (100-98). L’aler pivot va anotar un triple que va empatar el marcador, va interceptar la següent pilota i va certificar el triomf culer amb una altra cistella que serà recordada durant anys i panys.

Un total de 6.778 espectadors, la segona millor entrada de la temporada, es van reconciliar amb un equip blaugrana lluitador i que segueix viu en una de les Eurolligues més apassionants dels últims anys. El triomf del Barça Lassa va ser un acte de fe. Primer, l’equip blaugrana va recuperar un desavantatge de nou punts en quatre minuts per forçar la pròrroga. Després, ja en el temps extra, el conjunt culer va ser capaç d’aixecar una renda negativa de tres punts en tan sols quatre segons. Milos Teodosic, un jugador que de la mateixa manera que et guanya un partit te’n pot perdre dos, va perdre una pilota clau i Justin Doellman va aprofitar la situació per evitar una derrota que hauria tingut conseqüències nefastes.

El partit va ser una muntanya russa d’emocions i els dos equips van acumular raons per queixar-se dels àrbitres. Sòlid durant bona part del partit, el CSKA va cometre errades molt greus en una recta final en què el Barça Lassa mai va perdre l’esperança de protagonitzar una remuntada èpica amb la qual ja gairebé ningú no comptava.

“Els jugadors ho han donat tot”

Xavi Pascual, entrenador del Barça Lassa, va treure pit del triomf contra el líder del grup. “Els jugadors ho han donat tot i han estat sempre per la feina. La fe ens ha portat a forçar la pròrroga i després a aconseguir la victòria. Han sabut mantenir la concentració”, va dir el tècnic.