ESPANYOL
Esports 12/09/2011

Una victòria construïda amb fe per continuar creient en grans fites

Sergio García, un dels herois de la nit, celebrant el segon gol amb Thievy i Moreno.

Cornellà de LlobregatEl futbol són moltes coses però acostuma a ser, sobretot, una qüestió de fe. Cap dels dos equips afrontava el repte d'ahir sobrat de confiança després d'un inici de Lliga un pèl decebedor, però va ser el conjunt de Pochettino el que va resoldre més bé les fases del joc en què va dominar. A més, va sortir més ben parat de les fases en què va ser dominat per acabar aconseguint una victòria treballada i que l'omple de moral.

En aquest ball d'iniciatives en el joc, els locals van ser els més afortunats, sobretot gràcies als renascuts Cristian Álvarez i Sergio García. Testimonials l'any passat, les circumstàncies d'aquesta temporada els han erigit com a protagonistes i ells, retornant la confiança a Pochettino, comencen a respondre.

La revolució de Bielsa

El nou Athletic de Bielsa és encara un projecte d'equip sense fluïdesa. A les sorpreses de deixar Iraola i Susaeta a la banqueta, s'hi afegia veure Gurpegi de lateral dret dins un 1-4-1-4-1 que sustenten sobretot Javi Martínez i Llorente. En el primer temps, el serpenteig de Muniain i l'arribada d'Ander Herrera i De Marcos van ser l'amenaça dels bascos, tan innocent -per falta de convicció - com intermitent.

Superat l'ensurt inicial de trobar el lloc a la gespa i de la lesió d'Albín en el minut 12, que va obligar Pochettino a canviar de plans i treure Thievy, l'Espanyol va intentar dominar el partit. Verdú i Javi Márquez es van fer els amos de la pilota i van trobar en Sergio García la connexió perfecta amb l'atac, i en Baena, la sòlida cobertura defensiva.

Només uns tímids xuts llunyans a cada bàndol van inquietar els dos porters, que van viure força tranquils en els primers minuts. Fins que en el minut 25 va aparèixer Sergio García al segon pal i va rematar una bona centrada d'Álvaro des de l'esquerra. El gol va donar tranquil·litat als locals, que van saber conservar la pilota i adormir les ganes de reaccionar dels bascos. Però l'esperit lluitador dels de Bielsa va aparèixer poc abans del descans, quan les forces dels blanc-i-blaus ja reclamaven una pausa. L'Espanyol es va salvar de l'empat quan De Marcos, sol davant Cristian, va rematar altíssim en el minut 35 i, un minut més tard, el nou capità de l'Espanyol evitava el gol traient una mà miraculosa davant de Llorente.

Al descans, Bielsa va decidir revolucionar el partit amb alguns canvis i això va fer més consistent el seu Athletic. L'Espanyol, a través d'uns Álvaro i Thievy amb profunditat, va buscar les pessigolles a Gorka, però no van trobar el premi del gol. I quan més bé estava l'Espanyol, va arribar l'empat visitant gràcies a una rematada de cap brillant de Llorente, directe a l'escaire, imparable per a Cristian.

Perill al contraatac

Amb l'1-1 i amb més de 20 minuts per endavant, els dos equips van entrar en la fase de no saber si fer un pas endavant per buscar la victòria o enrere. A estones, locals i visitants van fer les dues coses, estirant-se moltíssim però sense perdre mai la composició defensiva, i ben aviat l'Espanyol va tenir l'encert de tornar a avançar-se en el resultat, gràcies un altre cop a Sergio García, murri en la pressió sobre Gorka.

L'Athletic va intentar la remuntada però sense creure-hi. De fet, va estar més a prop el tercer gol dels locals que l'empat dels bascos. Però a Pandiani li va faltar velocitat en algun contraatac i a Thievy, sobrat de potència, li va faltar experiència per resoldre el matx. Els blanc-i-blaus van resistir bé per obtenir una victòria que calma els ànims dels periquitos i reforça el projecte.