Esports 14/01/2018

La Santboiana recupera el somriure contra La Vila (27-8)

El Barça perd el nord a Hernani (20-0) i es complica el 'play-off'

Martí Molina

Sant Boi de LlobregatCara i creu per als dos equips catalans de la Divisió d'Honor de rugbi. Després de caure en el primer partit del 2018, la Santboiana s'ha refet i ha derrotat La Vila amb bonificació ofensiva inclosa (27-8). En canvi, el Barça suma la segona derrota de l'any després de caure a Hernani en un partit on no ha tingut opció (20-0).

La Santboiana ja va fer mèrits en el partit del diumenge passat contra El Salvador, i aquesta vegada, també a casa i contra un rival inferior, no ha perdonat. El degà ha obtingut la setena victòria de la temporada en un duel renyit al principi i decantat a favor dels locals a la represa, gràcies a uns últims minuts de rauxa en què ha sumat els dos últims assajos per al 'bonus'.

La primera part s'ha acabat amb empat a 3 (cop d'Albert Millan) i a la represa s'ha avançat La Vila amb un assaig al minut 43. La Santboiana, lluny d'enfonsar-se, ha sabut reaccionar i ha capgirat el marcador amb les marques d'Ethan (min 52) i Hèctor (min 67).

Amb 17-8, els visitants han disposat d'algunes arribades per ajustar el marcador, però han topat amb la imprecisió als metres finals i amb una excel·lent defensa de la Santboiana. Ja a les acaballes, i amb inferioritat numèrica en els visitants (els locals jugaven amb 14 per una expulsió i La Vila amb 13 per dues targetes), han arribat les dues últimes marques per a la bonificació, d'Afa Tauli (min 77) i de Nico Francisquelo (min 80).

El Barça, sense opcions

El triomf de la Santboiana consolida el degà a la zona de 'play-off' i li permet seguir aspirant a la tercera i quarta posició. En canvi, el Barça fa un pas enrere en la lluita per quedar sisè després de caure estrepitosament a Hernani.

El conjunt basc no ha donat opció als blaugranes, en un partit que no ha destacat per la puntuació però sí pel domini dels locals, que al descans guanyaven per 13-0. A la represa s'ha mantingut la dinàmica i l'Hernani ha sentenciat l'enfrontament amb un assaig al 43 que deixava el partit dat i beneït.