MOTOGP
Esports 25/01/2013

Entre el veterà i la jove promesa

Martí Molina
2 min
NOU EQUIP, NOU DISSENY A una setmana dels tests de pretemporada de Sepang, Dani Pedrosa (a l'esquerra) i Marc Márquez van presentar la seva nova Honda.

BARCELONADani Pedrosa afronta la temporada de MotoGP amb l'esperança de ser el líder indiscutible de l'equip Repsol Honda i aconseguir, d'una vegada per totes, ser campió del món en la categoria reina. En canvi, Marc Márquez, que debuta en la categoria, és considerat -sobretot pels dirigents de la seva escuderia- la jove promesa que ha de regnar sobre les dues rodes en un futur més proper que llunyà. Tots dos, companys d'equip des d'aquesta temporada, van presentar ahir la seva nova moto. Serà un duel entre dos pilots que es respecten i s'elogien mútuament, però que deixaran de banda qualsevol amistat quan el semàfor es posi en verd i comenci la carrera.

"Esclar que l'equip firmaria! -deia Márquez a la pregunta sobre un possible títol mundial per a Pedrosa i un subcampionat per a ell-. Però no vull firmar res encara. M'agradaria que quan acabés la temporada Repsol i Honda estiguin contents i vegin que he aprofitat l'oportunitat". Per la seva banda, Pedrosa també ho tenia clar: "Entre el talent que té i els entrenaments previs, podem esperar que [Márquez] estigui al davant des del principi".

A un li falta rodatge sobre una moto que amb prou feines va poder provar a finals d'any, més potent i que pesa més -"Encara em queden moltes coses per entendre, tant de l'electrònica com del funcionament dels pneumàtics", comentava Márquez-. A l'altre, un campionat a la màxima categoria que avali definitivament el seu talent com a pilot. "No sé quant de temps més competiré. Si em trobo bé puc aguantar uns quants anys més", explicava Pedrosa. "Crec que si el Dani no guanya el títol aquest 2013 no el guanyarà mai, encara que si ho fa en pot aconseguir molts més -responia fa uns dies Shunei Nakamoto, responsable d'Honda a MotoGP, en una entrevista que va divulgar la mateixa escuderia-. El 2012 ha progressat i tinc molta confiança que guanyi el campionat el 2013".

Una oportunitat d'or

Amb la marxa de l'australià Casey Stoner, el pilot de Castellar del Vallès ha passat a ser el teòric cap de files de l'equip, encara que marcat de prop per Marc Márquez, per qui Nakamoto ja s'havia interessat l'any anterior però que va declinar pujar a la categoria reina per tenir més experiència i sumar el títol de Moto2.

"L'any passat vaig tenir l'experiència que si puc donar el meu talent i disposar del meu equip cada dia, és suficient", avisava Pedrosa. Sense lesions ni cap altre pilot que li fes ombra a l'equip, va sumar set victòries i es va quedar a un pas de la victòria final.

El 2012 Pedrosa va quedar-se a les portes del títol però amb la confiança de tenir una moto altament competitiva. D'aquí una setmana, a Sepang (Malàisia), es reprendran els tests de pretemporada. És la prova de foc per avaluar si, després de guanyar un títol a 125 cc i dos a 250 cc, aquest pot ser l'any a la categoria reina. "Seria per ell un somni fet realitat", reconeixia Márquez. Un somni que aspira a complir amb permís del seu company d'equip -Nakamoro està "convençut" que també guanyarà curses aquest any- i de la parella que formen Jorge Lorenzo i Valentino Rossi a Yamaha.

stats