24/06/2013

La verticalitat de Jordi Alba tomba l'asfixiant Nigèria

BarcelonaNigèria va voler fer córrer la selecció espanyola en l'últim partit de la fase de grups a la Copa Confederacions pensant-se que aquesta era l'única manera de sorprendre-la i fer-la caure. El combinat africà va aconseguir incomodar la roja , sobretot al primer temps, però va acabar caient derrotada per 3-0 malgrat haver tingut ocasions per endur-se més premi.

Nigèria va acabar sent víctima de l'escenari que ella mateixa va crear perquè al davant va topar amb Jordi Alba, un corcó constant per la banda esquerra. El lateral blaugrana va exhibir la seva velocitat i verticalitat per obrir el marcador al minut 3, després d'una bona circulació de pilota, i va accelerar la jugada que, amb la centrada de Pedro, Fernando Torres va rematar de cap per ampliar la renda. Amb tot resolt, el de l'Hospitalet va tancar el triomf aprofitant una assistència de Villa.

Brasil-Uruguai i Espanya-Itàlia

Amb la victòria d'ahir Espanya accedeix a les semifinals com a primera de grup i s'enfrontarà a Itàlia dijous a les 21 h a Fortaleza, en la que serà una reedició de la final de l'última Eurocopa, disputada a Ucraïna. De fet, ahir Fernando Torres, recordant la golejada de fa un any a Kíev, reconeixia que la selecció espanyola li té "presa la mida" a l'azzurra . A l'altra banda del quadre, l'altra semifinal enfrontarà el Brasil amb l'Uruguai. La canarinha i la celeste jugaran un dia abans, dimecres, a Belo Horizonte.

Resultat enganyós

El 3-0 d'ahir podria fer pensar que la selecció espanyola va tenir un partit còmode contra Nigèria, però el cert és que la roja va patir per controlar les escomeses d'un conjunt africà valent i agressiu en la pressió. El campió d'Àfrica va anar a buscar Espanya al seu camp i li va dificultar la sortida de la pilota. Intentava provocar errades en la zona de creació espanyola per convertir-les en ocasions de gol. L'1-0 de Jordi Alba, quan els dos equips pràcticament acabaven de saltar al camp, no va alterar els plans de la selecció africana. L'atreviment nigerià, que acumulava fins a sis jugadors en els seus atacs, va deixar alguna escena de cert caos defensiu al bàndol espanyol i va obligar Valdés a lluir-se amb un parell de bones aturades. La millor, després d'un xut des de la frontal de l'àrea d'Akpala que es va enverinar amb un bot ràpid. Jordi Alba, molt actiu també en el balanç defensiu, va haver de refusar alguna centrada que havia agafat desordenat l'equip en algun àgil contraatac nigerià.

Cesc es mareja i és substituït

L'equip de Del Bosque no va tenir el domini que havia exhibit contra l'Uruguai perquè Nigèria no l'hi va permetre. L'estirava, l'obligava a saltar-se línies per esquivar la pressió i a atacar ràpid. Massa ràpid. La temptació d'aprofitar els espais era gran. Cesc va tenir a les botes el 2-0 abans del descans, però va estavellar al pal una centrada de Soldado. El blaugrana va demanar el canvi al minut 52 perquè se sentia marejat per la forta calor.

La sobrietat amb què va sortir la roja a la segona meitat va rebaixar l'ímpetu nigerià. Un cop de cap de Torres al minut 62 va donar tranquil·litat i va deixar en un ensurt una ocasió claríssima que Gambo va fallar amb un xut desviat. Al minut 89, Jordi Alba va arrodonir un partit magnífic amb el 3-0 final.