06/01/2012

La veritable cara del millor jugador del món

2 min
Lionel Messi signant un autògraf a Soufian, el nen osonenc amb una malaltia que ha protagonitzat un documental de Televisió de Catalunya.

Rialler i amable, Leo Messi va estar-se una bona estona saludant, parlant i signant autògrafs als nens de l'Hospital del Mar de Barcelona. Amb paciència infinita, el millor jugador del món va mostrar un altre cop la seva cara més dolça, aquella que milers de catalans van descobrir aquesta setmana gràcies al documental de Televisió de Catalunya Soufian, el nen que volia volar .

Els periodistes responsables del documental expliquen, com Xavi Torres, que Messi es va emocionar en veure imatges de Soufian lluitant. L'argentí, de fet, només va posar una condició per participar en el documental: si havia de fer declaracions, que les preguntes no les fes cap periodista sinó el protagonista de la història, Soufian. I, parlant amb aquest noi que ha fet de la seva vida diària un exemple de superació, Messi va mostrar la seva cara més oberta, fent preguntes a Soufian i demostrant que els detalls que ja ha mostrat darrerament no són casualitat. Abans ja havia dedicat un gol a Soufian tocant-se les cames després de marcar, i, al Bernabéu, mostrant una samarreta dedicada als nens malalts de síndrome X fràgil, un trastorn genètic. Messi havia col·laborat amb el llibre anual d'històries solidàries de periodistes, que recollia fons per a l'Associació Catalana Síndrome X Fràgil.

Segons escriu Leonardo Faccio, autor del llibre Messi , l'argentí no suporta que el tractin com un nen petit, però molts cops té reaccions de nen que els tècnics del primer equip ja coneixen. Un dia, segons escrivia Ramon Besa a El País , Messi es va emprenyar per alguna cosa de no gaire importància i va entrenar amb una cullereta de plàstic de la màquina de cafè a la boca. Se li va passar, com als nens.

Messi sembla que només gaudeix jugant a futbol, a diferència de Ronaldinho Gaucho, que també tenia la mà trencada amb els nens. El brasiler sempre saludava i tenia detalls amb els menuts, i Messi fa el mateix. És ambaixador de l'Unicef, participa en diferents campanyes solidàries i ha viatjat a països com Corea i Costa Rica per actes solidaris relacionats amb els nens.

La Fundació Messi

El compromís de Messi amb els més menuts no és res nou. El 2007, el jugador i la seva família van decidir crear la Fundació Messi per "actuar a favor dels nens en situació de risc". La família Messi, d'origen modest, va patir quan el jugador, de menut, tenia un dèficit d'hormones de creixement. El talent futbolístic del jugador, però, va ser la solució, ja que el Barça va pagar el tractament per poder fitxar-lo.

La Fundació Messi ha treballat fort especialment amb els nens malalts de la ciutat natal del jugador, Rosario. Treballant amb ONG catalanes, la Fundació Messi fa anys que paga el viatge a Barcelona de nens malalts perquè siguin tractats a hospitals catalans més preparats que els de Rosario. A més, la Fundació paga estades de metges argentins a Barcelona perquè millorin els seus coneixements. El mateix viatge que va fer Messi quan era nen. Si és que ho ha deixat de ser.

stats