12/01/2013

Un vaixell que s'enfonsa

2 min

El Madrid està ferit de mort. Però justament ara és quan és més perillós. La situació a la Casa Blanca és un vaixell a la deriva en què cadascú busca salvar-se sigui com sigui. Ja es dóna per fet que Mourinho no seguirà la temporada vinent i, de fet, el seu desig és marxar com més aviat millor. Almenys així ho ha fet saber a la planta noble del Bernabéu. L'entorn de Mourinho ha dit a Florentino que el millor per al Madrid és que sigui cessat com a entrenador. Però el president no té cap intenció de fer-lo fora... de moment. I no tant per una qüestió econòmica, sinó de principis. A vegades és pitjor el remei que la malaltia, i el relleu no et garanteix l'èxit. Per això la idea de Florentino és mantenir Mourinho fins al 30 de juny. I no dependrà tant dels resultats com de l'actitud.

Els últims incendis que ha creat el portuguès no han agradat gens al president. No anar a l'entrega de la Pilota d'Or i mentir amb l'excusa, el xou de la porteria, els enfrontaments amb Toril... O l'última, quan Mourinho va donar ordres que no es digués el seu nom per megafonia i el president va desobeir-lo i va ordenar que se seguís anomenant-lo davant de tota l'afició del Bernabéu i que acceptés la sobirania de l'opinió dels socis. Tot plegat ha fet que Florentino li hagi ofert una treva, i li hagi demanat que s'esforci al màxim a la Champions i que rebaixi l'ambient, i al juny no hi haurà problemes a l'hora de rescindir el contracte.

Sembla que Mourinho ho ha acceptat i, per això, s'ha apartat del centre de l'actualitat, parlarà poc en rodes de premsa i cedirà el protagonisme als jugadors i òbviament a Karanka. Però si tot va com ha d'anar, abans de la Champions ens trobarem amb unes semifinals de Copa entre el Barça i el Madrid i per a tots dos serà important passar a la final. Serà l'oportunitat blanca per venjar-se dels setze punts, però sobretot l'oportunitat que tornin a sumar credibilitat en una eliminatòria en què tenen molt a guanyar i poc a perdre, i amb un Cristiano, potser, en el millor moment de la seva carrera. Serà llavors l'ocasió perquè el Barça doni un cop sobre la taula i no doni alè a un club, a un vaixell, que segueix a la deriva, tocat i mig enfonsat.

stats