PRIMERA DIVISIÓ
Esports 15/05/2011

Una urgència i un somni es troben a la Romareda

Guanyar peti qui peti. És la mentalitat del Saragossa, avantpenúltim, que necessita puntuar per salvar la categoria, i la de l'Espanyol, que vol arribar a l'última jornada depenent de si mateix per entrar a Europa.

Natalia Arroyo
2 min
Osvaldo controla una pilota amb el pit davant l'oposició del valencianista Dealbert. Els gols de l'argentí són l'esperança periquita per acabar en places europees.

Barcelona.Diuen que les cames corren més quan hi ha alguna cosa en joc. Que un plus de motivació, ajuda. Un excés d'energia i d'exigència per sumar, però, pot fer que es corri més del compte, abans d'hora i cap a on no toca. El Saragossa i l'Espanyol busquen aquest vespre resoldre aquest nerviosisme i trobar l'equilibri emocional que els permeti salvar la categoria als primers i explotar les opcions europees als segons. Dues necessitats. Dues velocitats.

Els periquitos hauran de trobar el ritme que els porti a la victòria sense Javi Márquez, que continua amb molèsties a la cua de l'astràgal i que no ha viatjat, la qual cosa permetrà a Pochettino alinear l'onze més utilitzat fins ara, amb Iván Alonso ben a prop d'Osvaldo i Verdú fent parella amb Javi López al doble pivot.

Jugar al límit

El Saragossa és qui ocupa l'última posició de descens que queda per repartir -l'Hèrcules i l'Almeria ja són equips de Segona- i no té marge d'error, com tampoc el té l'Espanyol, que està obligat a fer el mateix resultat que aconseguixi el Sevilla, que juga contra la Reial Societat a casa, per dependre de si mateix en l'última jornada. Tant el tècnic com els jugadors coincideixen que aquesta situació és ideal i que ben pocs l'imaginaven fa vuit mesos. Europa es pot decidir a Cornellà-El Prat si l'equip surt victoriós del penúltim esforç de la temporada.

Els periquitos saben que el camí per aconseguir un bon resultat a la Romareda, passa treure profit de l'estat emocional dels locals. Conscients que no és el mateix jugar amb pressió que amb il·lusió, els blanc-i-blaus volen mantenir la intensitat que els ha fet arribar fins aquí. Luis García, a més, suggeria, "aprofitar el nerviosisme i forçar que cometin errades", mentre que Galán reclamava jugar amb "intel·ligència i amb l'ansietat" del Saragossa.

Per uns, angoixa. Pels altres, estímul. Dos desitjos: seguir jugant a Primera i jugar a Europa. Difícilment es faran realitat els dos, però encara és possible posposar el veredicte una jornada més. La decisiva. Quan el Saragossa jugui contra el Llevant i l'Espany ol rebi al Sevilla.

stats