Esports 01/09/2017

La UEFA obre una investigació al PSG per possible incompliment del 'fair play' financer

El màxim organisme europeu revisarà si les despeses de Neymar i Mbappé s'adapten a la normativa

Ara
1 min
Mbappé li costarà uns 180 milions d'euros al PSG

BarcelonaLa UEFA ha obert una investigació al PSG en relació amb les seves importants despeses per Neymar i Mbappé. El màxim organisme del futbol europeu estudia si el club parisenc ha pogut vulnerar el 'fair play' financer que imposa a tots els clubs del continent.

La investigació, segons ha anunciat la mateixa UEFA, se centrarà en el compliment del club amb el requisit d'equilibri, especialment a la llum de la seva recent activitat al mercat, amb el fitxatge d'Mbappé –costarà al club francès uns 180 milions d'euros que es començaran a pagar el proper estiu–. A banda del francès, cal tenir en compte els 222 milions pagats per Neymar, així com els salaris de tots dos jugadors –pel brasiler es pagaran anualment uns 60 milions bruts durant les cinc properes temporades.

En els pròxims mesos, la cambra d'investigació de l'organisme de control financer de la UEFA es reunirà periòdicament per avaluar acuradament tota la documentació relativa a aquest cas. La UEFA considera que el 'fair play' financer és un mecanisme crucial de governança que té com a objectiu garantir la sostenibilitat financera del futbol europeu. Així mateix, el màxim organisme europeu del futbol ha assegurat que no farà comentaris addicionals sobre aquest assumpte mentre la investigació està en curs.

stats