FUTBOL
Esports 07/02/2018

La UEFA revisarà els contractes de patrocini del PSG amb empreses de Qatar

Una auditoria determinarà si els acords signats reflecteixen el valor real de mercat

Efe / Ara
1 min
La UEFA valida els fitxatges de Neymar i Mbappé

BarcelonaL'organisme que s'encarrega del control comptable dels clubs de la UEFA ha ordenat una auditoria independent dels contractes que el París Saint-Germain té amb entitats qatarianes. Aquesta acció s'emmarca dins de la investigació oberta sobre el club parisenc per determinar si compleix les normes del 'fair play' financer.

Aquesta auditoria podria avaluar a la baixa aquests contractes de patrocini, fet que obligaria el conjunt francès a haver d'ingressar una quantitat superior als 75 milions d'euros inicialment demandats per equilibrar els seus comptes, segons publica el rotatiu francès 'L'Équipe'.

En el punt de mira de la UEFA hi ha els contractes amb el banc Qatar National Bank, l'operadora de telecomunicacions Ooredoo, el canal de televisió BeIn Sports, l'organisme de promoció turística de Qatar i la clínica esportiva Aspetar. Els acords amb aquestes empreses suposen més del 30% dels ingressos per patrocini del club.

L'auditoria determinarà si aquests contractes reflecteixen el preu real de mercat i, en cas contrari, corregirà a la baixa el seu impacte en els ingressos del club. D'aquesta manera, la UEFA vol lluitar contra l'anomenat 'dopatge financer', amb el qual s'ha relacionat el club francès.

No és la primera vegada que la UEFA revisa els comptes del PSG. De fet, l'any 2014 l'organisme ja va imposar una multa de 20 milions d'euros sobre el club parisenc després de considerar que el valor real d'un contracte signat amb l'agència de promoció turística de Qatar era la meitat del que havien declarat inicialment els francesos.

stats