TENIS
Esports 18/11/2012

Els txecs, a un sol pas de la Copa Davis

Berdych i Stepánek, que jugaran tots els partits de la final tant en dobles com en individuals, van derrotar la parella espanyola en quatre sets i deixen la República Txeca a un sol punt del triomf.

Toni Padilla
2 min
Stepanek -a la dreta- dominant la xarxa sota la mirada de Berdych. Els txecs van imposar el seu joc contundent.

BARCELONA.La República Txeca és a un sol pas de guanyar per primer cop la Copa Davis des del 1980, quan ho va fer com a Txecoslovàquia sota el lideratge d'un jove Ivan Lendl. La parella formada per Radek Stepánek i Tomás Berdych va aturar la progressió dels catalans Marcel Granollers i Marc López en el partit de dobles: es va imposar en quatre sets (3-6, 7-5, 7-5 i 6-3) i va deixar l'eliminatòria molt complicada per a Espanya, que defensa el títol aconseguit ara fa un any a Sevilla contra l'Argentina.

Amb un 2-1 a favor, els txecs arriben a la jornada de diumenge conscients que amb un sol triomf ja en tenen prou. Espanya, en canvi, necessita guanyar els dos duels individuals d'avui, que enfronten els números 1 de cada equip, David Ferrer i Tomás Berdych, i els números 2, Nicolás Almagro i Radek Stepánek. Alex Corretja, el seleccionador d'una Espanya que busca la sisena enciamera de la seva història (i la quarta en sis anys), ja va deixar clar ahir que "no hi ha res perdut", conscient del bon nivell de joc de Ferrer. A més, el tècnic dels txecs, Jaroslav Navrátil, no va arriscar ahir i va fer jugar els seus dos millors jugadors en individuals també als dobles, cosa que els ha deixat més cansats de cara als partits d'avui. Ara: Navrátil tenia clar que Berdych-Stepánek oferien més garanties que no pas Rosol i Milnar per intentar aturar la parella catalana, que arribava a la final després de guanyar el Masters. De fet, Berdych i Stepánek només han perdut 1 de 12 partits fent parella a la Davis, i va ser a la final d'ara fa tres anys contra Espanya, davant Verdasco i Feliciano López.

Els txecs, menys frescos que els catalans, van començar freds, amb Stepánek perdent el servei ja al segon joc. Tampoc feia bona cara Berdych, a qui no acabava d'entrar el primer servei i va patir una mica. Així, un sol trencament de servei va permetre a Granollers i López endur-se el primer set. El partit va ser un duel molt igualat, en què, de mica en mica, el joc físic dels txecs es va anar imposant. Tant en el segon com en el tercer, els txecs van trencar el servei d'un Marc López amb un servei una mica massa tou. Dos trencaments claus per guanyar per 7-5. I en el quart i definitiu, un trencament ràpid sobre Granollers va catapultar la parella local cap a un triomf en tres hores i 19 minuts.

La final de l'edició número 100 de la Copa Davis, doncs, es decidirà avui. Primer, amb el duel entre Berdych i Ferrer (13 h), en què un triomf del txec ja deixarà enllestida la final (Ferrer domina a les estadístiques amb 5 victòries en 8 precedents). I si cal un cinquè partit, seran Stepánek i Almagro qui decidiran el campió.

stats