MOTOR
Esports 16/05/2012

Un triplet català al Dakar 2013 és possible

Nuria García
1 min
Marc Coma intentarà sumar el seu quart triomf al Dakar.

BARCELONA.Ahir es va fer la presentació del Dakar 2013 a Barcelona, just el dia en què s'obrien les inscripcions per a la pròxima edició del ral·li, que començarà a Lima (Perú) el 5 de gener i s'acabarà a Santiago (Xile) el dia 20, després de passar per l'Argentina. Els catalans Marc Coma, Nani Roma i Laia Sanz són candidats al triomf.

"L'any passat vam descobrir un magnífic país com és el Perú. Enguany comencem allà, i serà un inici complicat", assegura l'actual subcampió del Dakar en categoria de motos, Marc Coma. Ell no es va perdre la presentació, igual que molts altres pilots, com Laia Sanz, que diu que intentarà "tornar a repetir triomf" en categoria femenina "i millorar la 39a posició de la general".

Nani Roma, que buscarà la victòria en cotxes, va destacar que l'inici del Dakar serà dur però que el final tampoc serà fàcil. "Arribarem amb més quilòmetres, així que espero arrencar al mateix nivell que Peterhansel [l'actual campió]. Intentarem incrementar el ritme durant la primera setmana", va dir Roma. El director esportiu del Dakar, David Castera, va apuntar que estan preparant un recorregut "intel·ligent per fer que la diferència vagi creixent" a mesura que avança. Tot i que falten petits detalls per polir per tancar totes les etapes -Castera hi viatjarà al juny per acabar de definir el recorregut-, l'inici al Perú afegirà duresa al ral·li.

stats