Apunts en calent
Esports 01/10/2022

Trampes salvades amb una grisor convincent: els apunts en calent del Mallorca-Barça

Resistència i pólvora per solucionar un partit incòmode al vell Son Moix i sumar la sisena victòria seguida

2 min
Robert Lewandowski celebrant el gol a Mallorca.

BarcelonaVictòria mínima del Barça contra el Mallorca gràcies a un golàs de Robert Lewandowski a la primera part. L'ex del Bayern, autor de nou dianes a la Lliga, és un factor diferencial imbatible. A continuació, uns apunts en calent.

Peatges per ser campió. El partit al vell Son Moix era una trampa. Contra un rival antipàtic, amb baixes importants en defensa, després d'una aturada de seleccions i en una gespa en condicions millorables. El clàssic compromís que es complica en un moment de debilitat i amb dies sobre el paper més motivadors a curt termini en el calendari. Però el Barça va saber jugar-lo amb paciència i practicitat, deixant les floritures a banda i serrant les dents fins al minut 93. Així guanyaven els blaugranes les lligues amb Ernesto Valverde: amb un col·lectiu resistent i pólvora assegurada a la davantera. Ens preocuparem si la dinàmica grisa es cronifica. De moment, és anecdòtica per a un clar candidat al títol.

Una visió privilegiada. Va dir Xavi a la prèvia del partit que Ansu Fati s'havia "rebel·lat" durant l'aturada després de veure com Luis Enrique l'excloïa de la selecció a les portes del Mundial. El copet a l'esquena de l'entrenador va anar seguit de la primera titularitat a la Lliga, a la setena jornada. Potser ja hem vist prou, per culpa de les lesions, la versió explosiva que el jove davanter va exhibir en els seus inicis. Però Ansu és tan bo que pot ser diferencial encara que sigui menys atrevit. Suposa una amenaça constant i veu el futbol amb un sentit privilegiat. La prova, l'assistència a Lewandowski en el moment just perquè el polonès pogués fabricar-se el xut que va significar els tres punts.

Un rècord a còpia de tossuderia. Cap partit del Barça aquesta temporada sense una intervenció decisiva de Ter Stegen. L'aturada de l'alemany a Mallorca va evitar l'empat abans del descans en una acció molt clara en què Balde, lateral dret de circumstàncies, va badar amb Jaume Costa, que va rematar sol a l'àrea petita. Si la jugada hagués acabat amb gol, l'equip d'Aguirre hauria defensat el botí amb vocació ultradefensiva i el Barça, que no va tenir la seva nit més inspirada, hauria patit per tornar a avançar-se en el marcador. A més, amb aquest nou clean sheet el porter blaugrana ja en suma cinc de consecutius i encadena més de 500 minuts sense encaixar a la Lliga. L'equip ha guanyat en solidesa, però el rècord depèn en gran part de la millora inqüestionable sota els pals.

Àrbitres que fan desesperar. Passen els anys i Jesús Gil Manzano continua fent amics al futbol peninsular. L'extremeny és un col·legiat que, lluny de treballar perquè els partits no se li escapin de les mans, conrea la desesperació dels jugadors i tècnics a còpia de decisions impulsives. El Mallorca-Barça transcorria amb normalitat fins que va carregar amb dues grogues Christensen i Piqué, potser amb raó, però va deixar de castigar accions semblants del conjunt local amb el mateix criteri. El greuge va fer enfadar Òscar Hernández, el segon entrenador del Barça, a qui l'àrbitre, enamorat de represaliar la protesta, va fer fora en un altre rampell. Quines ganes de protagonisme!

stats