Esports 15/08/2021

Tots els camins porten a Stuani (2-0)

L’uruguaià i Bustos desencallen el partit contra l’Amorebieta i donen el primer triomf al Girona

Jordi Bofill
2 min
Cristhian Stuani, celebrant el gol de la victòria contra l'Amorebieta

GIRONANingú no sap com acabarà el camí de Míchel Sánchez a la banqueta, però s’agraeix que l’hagi començat amb atreviment. Vestint un 4-3-3, el seu Girona va deixar detalls del que pot ser. Pocs, però en va deixar: protagonista, com havia promès; elegant, perquè intenta tractar la pilota amb cura, com faria qualsevol amb allò que estima; i descarat: només així s’entén la titularitat del jove Ureña en un dels vèrtexs de l’atac. Els tres punts es van quedar a Montilivi gràcies als gols de Stuani i Bustos (2-0).

Al davant hi havia l’Amorebieta, debutant al futbol professional. Les cares dels seus seguidors, repartits per la graderia, transmetien alegria. Saben que viuran un any en què cada cap de setmana serà festa major. Els primers intents van ser seus, amb un xut d’Unzueta atrapat per Juan Carlos i un cop de cap d’Arregi que va sortir fora. El Girona, que potser per la calor o perquè encara és massa aviat tampoc va imposar un ritme gaire elevat, va contestar amb dues ocasions de Stuani; la primera, força clara. Manaven els gironins, sí, i Míchel s’ho mirava dret, però faltava claredat. Aleix García distribuïa, Gumbau pressionava, Terrats passava l’escombra, Jairo pujava per la banda esquerra i Arnau cobria bé la dreta. Bernardo i Juanpe van tenir un ensurt, quan Unzueta es va colar pel mig i gairebé arriba a una centrada que feia mala pinta. Discret Mamadou Sylla, l’altra peça ofensiva.

Prop de la mitja hora, Gumbau, poc convincent, va engaltar una volea. Ho intentaria amb una falta, també, bastant desviada. Qui més hi anava era Ureña, nascut el 2003, que va deixar els complexos al vestidor i va sortir a passar-s’ho bé. Ho podria haver passat pitjor si un xut de Mikel Álvaro no hagués tocat en Juanpe: la pilota es va estavellar al pal quan anava a dins. Va ser l’última d’una primera part que es va anar ensopint.

Stuani, sempre Stuani

Però amb Stuani està prohibit avorrir-se. No havien passat ni quatre minuts que l’uruguaià beneïa una gran jugada de Jairo per marcar el seu primer gol del curs. Les seves rematades de cap són una assegurança de vida per a un conjunt que corria el risc d’exposar-se. Més tranquil, el Girona va anar a buscar el segon. Això també forma part del catàleg de Míchel. El van tenir Stuani, que va protestar un possible penal, i Bernardo, l’ocasió del qual es va perdre per damunt del travesser.

L’Amorebieta pràcticament no va tenir opcions d’empatar - tret d’una rematada d’Óscar Gil-, esforçat com estava davant del fet que l’equip blanc-i-vermell no fes més gran la diferència. Míchel va oxigenar la banqueta; va estrenar-se Sarmiento substituint un Ureña que va estar a prop de marcar un golàs. L'acabaria fent Bustos, que va sentenciar amb una vaselina preciosa.

stats