Futbol - Primera Iberdrola

Tornar a començar després d'excel·lir: el Barça femení enceta la temporada

Les blaugranes reben el Granadilla canari en l'estrena oficial de Jonatan Giráldez a la banqueta

2 min
Les jugadores del Barça celebrant un gol durant aquesta pretemporada

"Ara comença la part bona: la competició". Jonatan Giráldez és, de ben segur, dels que té més ganes que comenci la competició oficial per al Barça femení. L'equip, que defensarà aquesta temporada un triplet històric, s'estrena aquest dissabte a l'estadi Johan Cruyff (12 hores, TV3 i Barça TV) amb la visita del Granadilla, de Tenerife. Serà el debut oficial de Giráldez a la banqueta, que relleva Lluís Cortés després d'haver aterrat amb el balaguerí al Barça el gener del 2019. Cortés, reconegut fa poc com el millor entrenador d'Europa l'última temporada, es va acomiadar de l'equip després d'un curs en què es va fregar l'excel·lència, però va protagonitzar una sortida del club no exempta de controvèrsia i amb bona part del vestidor demanant un canvi.

Però tot això ja és aigua passada i les blaugranes encetaran aquesta nova temporada rebent, precisament, el rival al camp del qual es van proclamar matemàticament campiones de la Primera Iberdrola del curs passat Va ser a Tenerife on van celebrar el títol tirant-se a la piscina i exhibint el somriure de les campiones. El Granadilla, que va acabar sisè, serà una bona primera prova de foc per examinar els primers passos del Barça de Giráldez, que porta força dies de pretemporada preparant-se. "No tenim un inici de Lliga fàcil, però això ens agrada. El Granadilla té un equip consolidat, fa anys que queda més amunt de mitja taula i s'han reforçat amb nous fitxatges", admet la talentosa migcampista Patri Guijarro.

La blaugrana, que és una de les capitanes de l'equip –juntament amb Aleixa Putellas, Marta Torrejón i Sandra Paños–, també espera sentir l'escalf dels seguidors en l'estrena de Liga. "Tenir l'afició amb nosaltres és un plus. Sentir-los a prop et dona energia i és una motivació extra. Al final de la temporada passada van poder començar a estar amb nosaltres i ens van donar sort. Esperem poder compartir aquest any tot el trajecte plegats", defensa. Un viatge en què el llistó està molt amunt: "Sabem que repetir el que vam aconseguir l'any passat és molt difícil, però estem treballant més i entrenant-nos més. Sembla que guanyar sigui fàcil, però no ho és gens".

Les debutants

Contra el Granadilla podria arribar el debut d'Irene Paredes i Fridolina Rolfö. Per veure Ingrid Engen s'haurà d'esperar: està lesionada, com Jenni Hermoso, Leila Ouahabi i Andrea Falcón. Giráldez sí que podrà comptar amb Lieke Martens i Jana Fernández, que ja han rebut l’alta. També amb Mapi León, que dimecres va saber que el TAD deixava sense efecte la sanció de quatre partits per haver qüestionat (amb un escrit a les xarxes socials) els àrbitres el 31 de gener després de ser expulsada per doble groga contra el Reial Madrid. La defensora blaugrana ja havia pogut disputar l’última part de la temporada passada amb la sanció suspesa cautelarment pel Comitè d’Apel·lació. 

stats