Bàsquet
Esports 04/07/2022

Satoransky, un retorn que il·lusiona el Palau Blaugrana

El base txec confirma el seu fitxatge pel Barça amb un missatge en català

3 min
Tomás Satoransky

Barcelona“Sé que em queda alguna cosa pendent amb vosaltres, culers. Algun dia vull aixecar algun trofeu amb vosaltres”, va escriure Tomás Satoransky l’estiu del 2016 quan va marxar a la NBA. Ara, sis anys després, el base txec torna al Barça. El jugador, que té molta facilitat pels idiomes, va confirmar l’acord per a les quatre pròximes temporades, fins al 30 de juny del 2026, amb una frase en català. “Torno a casa, culers”.

“Estic molt content de poder tornar, tant per mi com per la meva família, perquè ens estimem molt Barcelona. Estic molt il·lusionat de tornar a una ciutat que coneixem tant”, va explicar el director de joc. Satoransky aterra amb ambició. “Quan jugues al Barça, els objectius han de ser els màxims. Tinc bons records dels dos anys que vaig passar aquí, però no vam guanyar gaires coses. Tinc molta ambició i m’agrada aquest tipus de pressió”, va afegir.

Tomás Satoransky: "Estic molt il·lusionat de tornar a Barcelona"

Satoransky encetarà una segona etapa blaugrana, ara sota les ordres de Sarunas Jasikevicius. “Vaig estar parlant amb en Saras per saber el que espera de mi. Estic en una fase de la meva carrera en què la prioritat és l’èxit col·lectiu i no l’individual. M’estimo molt aquesta afició i estic molt content de tornar a jugar aquí”, va dir Sato, que encara recorda la rebuda que els Dracs li van proporcionar quan va tornar al Palau Blaugrana com a espectador d’un partit.

“Ens fa molta il·lusió que torni perquè només volia jugar al Barça. Quan va sortir de la NBA, volia tornar aquí. Crec que pot fer un tàndem increïble per a nosaltres amb Jan Vesely. És un jugador actiu, físic i que en defensa pot ocupar moltes posicions. Amb l’experiència que ha agafat a la NBA, serà un jugador molt important”, va analitzar Joan Carles Navarro, mànager general.

Satoransky ha jugat les últimes sis temporades a la NBA, del 2016 al 2022. El base ha disputat un total de 388 partits. El Barça, que la setmana passada va anunciar el fitxatge de Jan Vesely, també té emparaulats Oscar da Silva, aler pivot de l’Alba de Berlín, i Nikola Kalinic. El club blaugrana va presentar una oferta formal per l’aler serbi, i el València Basket té fins divendres a les 23.59 h per igualar-la.

Pedro Martínez

Pedro Martínez continua a Manresa

Després d’una temporada històrica, el Baxi Manresa i Pedro Martínez van allargar la seva relació per a les pròximes dues temporades. Els seus dos ajudants, Salva Camps i Marc Estany, també continuaran fins al 2024 a l’equip bagenc.

“Estic molt content de seguir formant part de la família manresana. Esperem fer un equip competitiu, ja que tenim molts canvis al davant, però volem mantenir els valors que hem mantingut les últimes temporades. Esperem poder seguir gaudint de l’esport i la nostra afició i fent les coses el millor que puguem”, va explicar el tècnic, que complirà la 30a temporada a l’ACB. 

Aíto García Reneses

El Bàsquet Girona vol Aíto a la banqueta

El Bàsquet Girona ultima la contractació d’Aíto García Reneses per ocupar la banqueta de l’equip, que fa uns dies va aconseguir l’ascens a la Lliga Endesa. El tècnic, de 75 anys, treballa actualment amb alguns dels joves del planter del Joventut de Badalona, però Marc Gasol va pensar en ell després de no poder convèncer Pedro Martínez.

Mentre enllesteix una plantilla 22-23 amb molt protagonisme per als jugadors catalans, el Bàsquet Girona també vol enfortir l’organigrama administratiu amb un director de desenvolupament de negoci que lideri l’estructura comercial.

stats