FUTBOL AMERICÀ

Tom Brady contra Donald Trump

El propietari dels Dallas Cowboys, Jerry Jones, protesta al costat dels seus jugadors

El rebuig a les crítiques que ha fet el president Donald Trump dels jugadors de la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL) ha continuat un dia més amb el 'quarterback' estel·lar dels Patriots de Nova Anglaterra, Tom Brady, i els Cowboys de Dallas com a protagonistes.

Brady ha parlat obertament sobre els comentaris de Trump: "Definitivament estic en desacord amb el que va dir. Crec que simplement ha creat divisió". El jugador dels Patriots també ha dit que dona suport a tots els companys que diumenge van decidir agenollar-se i que el seu comportament personal sempre ha sigut el de transmetre ajuda, compressió i respecte per a tothom, com l'hi van ensenyar a casa.

Els Cowboys s'han unit per protestar abans d'iniciar el partit contra els Cardinals d'Arizona en resposta als comentaris realitzats per Trump, que va cridar "fills de puta" als jugadors que s'agenollaven durant l'himne nacional, dels quals va dir que haurien de ser acomiadats pels propietaris. Els Cowboys s'han posat tots de genolls, inclòs el propietari, Jerry Jones, però ho han fet abans que sonés l'himne nacional i es desplegués la bandera dels Estats Units.

Durant la cerimònia de l'himne nacional, els membres dels Cowboys han estat dempeus amb els braços entrellaçats, cosa que també han fet els Cardinals.

En la jornada de diumenge, equips com els Steelers de Pittsburgh i els Seahawks de Seattle s'han quedat al vestidor mentre sonava l'himne nacional, mentre que la resta d'equips han realitzat protestes similars a entrellaçar els braços durant la cerimònia.

EDICIÓ PAPER 10/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF