MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 27/06/2011

La tirania de Vettel no té fi

Nuria García
2 min
La tirania de Vettel no té fi

BarcelonaComencen a acabar-se els adjectius per definir la temporada que està protagonitzant Sebastian Vettel. L'alemany ha trobat la seva mitja taronja perfecta amb el Red Bull d'aquesta temporada, un cotxe que sembla fet a mida, i, com fossin una parella de davanters letals d'un equip de futbol, supera tots els seus rivals amb una facilitat impressionant. Facilitat vista des de fora, perquè ell s'entesta a afirmar que no ho és gens, de senzill, el que fa. "No era gaire fàcil marxar, en tot moment tenia la resta a dos o tres segons al darrere". I sí, a diferència d'altres Gran Premis, l'avantatge entre Vettel i els altres va trigar a fer-se gran. A València l'alemany va haver de treballar de valent per desempallegar-se del seu company Mark Webber i de Fernando Alonso.

Un Alonso que, com ja es preveia, va plantar cara. Les curses en circuits urbans, que necessiten pilots manetes i on potser l'aerodinàmica no compta tant per marcar diferències, li van de meravella, a l'asturià de Ferrari, i ahir, igual que a Mònaco -i a Mont-real, tot i que allà la sort li va girar l'esquena al final-, ho va tornar a demostrar tornant a pujar al podi de nou, un altre cop una segona posició, igual que a Montecarlo, repetint el seu millor resultat de la temporada.

Brillant cursa d'Alguersuari

Ahir va ser el gran dia de Jaume Alguersuari. El català sortia divuitè a la graella després de no haver tingut una bona qualificació. Però la seva estratègia a dues aturades va resultar ser clau per acabar, per segona cursa consecutiva, en la vuitena posició. Al Canadà ja ho va aconseguir, però aquella va ser una cursa caòtica, boja. La d'ahir no va ser així, ja que no va haver-hi cap retirada. Tots van creuar la línia de meta. Així doncs, el que va aconseguir el català encara té una mica més de mèrit. "Aquest resultat és una recompensa a la feina feta pels mecànics. Els dedico aquest resultat", va dir Alguersuari. I és que després dels problemes que van tenir divendres, els mecànics han treballat a corre-cuita per enllestir el cotxe. I sí, dissabte no va anar gaire bé i es va classificar divuitè, però a l'hora de la veritat, el Toro Rosso va rendir a la perfecció. "Tot i que encara lluitem per obtenir el millor dels pneumàtics en la qualificació, crec que ara els comprenem molt millor a la cursa. I els punts s'aconsegueixen els diumenges", sentenciava, feliç.

stats