EL PROTAGONISTA
Esports 30/11/2011

El xilè més tímid es posa el Camp Nou a la butxaca

Amb els seus dos gols Alexis va encarrilar la victòria i va tornar a recuperar les bones sensacions. La lesió que es va fer a Anoeta va tallar la seva adaptació a l'equip, que estava sent molt bona.

Albert Solé
Alexis Sánchez va celebrar com cal el seu segon gol de la nit.

BARCELONA.Ahir va ser la nit d'Alexis Sánchez. Després de començar la temporada jugant força minuts i demostrant per què Guardiola havia insistit tant en la seva incorporació -amb un gol contra el Vila-real inclòs-, el trencament al bíceps femoral que es va fer a Anoeta li va tallar l'adaptació a l'equip de cop. Ha estat dos mesos aturat i després unes setmanes més per agafar el to i tornar a entrar a l'equip, però ahir es va espolsar tots els dubtes amb un bon partit i sobretot amb dos gols, especialment el primer, un golàs.

Durant la primera mitja hora Alexis no va acabar de trobar el lloc a l'extrem dret, que és en teoria, la seva posició. El plantejament tàctic del Rayo va sorprendre Guardiola i a Alexis li va costar entrar per aquella banda. I just en el moment que el tècnic va canviar el xilè de banda perquè intentés sorprendre per aquell costat, va marcar el gol. Xavi li va passar la pilota i, des del vèrtex esquerre de l'àrea del Rayo, Alexis va retallar a un defensa i, quasi amb la pilota aturada i sense espai per carregar la cama, el xilè va connectar un xut de rosca perfecte que va picar al segon pal i va entrar, impossible d'aturar. Alexis es va veure de seguida envoltat pels companys per felicitar-lo després d'un gol que desencallava un partit que no havia començat bé i que era un premi per al xilè després de tantes setmanes de baixa.

70 minuts i ovació

I deu minuts després del primer gol, Piqué va creuar el mig del camp amb la pilota controlada, va assistir a Xavi, que entrava a l'àrea, però la pilota li va picar a l'esperó i es va convertir sense voler en una assistència perfecta per a Alexis, que seguia la jugada per darrere del terrassenc, i amb un control amb el pit i un xut ras va tornar a superar Cobeño. El primer xilè que juga al Barça va marxar al vestidor amb un somriure d'orella a orella. L'equip marxava al descans amb 3-0 i dos gols eren seus, què més volia? Doncs que, a més, el Camp Nou li dediqués la primera ovació de les moltes que vindran, segurament. La segona part d'Alexis va ser més discreta, com la de tot l'equip en general, que amb el partit ja guanyat va reservar forces -Guardiola va donar descans a Xavi i a Iniesta- per als partits que vindran. I als 70 minuts Alexis va sortir de camp perquè entrés Adriano, i el xilè va notar l'estima i el reconeixement de l'afició blaugrana pels seus dos gols amb una ovació sentida.