18/12/2015

La tercera derrota seguida complica el camí cap a Berlín

Malcolm Delaney, estrella del Lokomotiv Kuban, intenta superar la defensa de Brad Oleson, escorta del Barça Lassa.

BarcelonaEl Barça Lassa va malbaratar ahir una renda de 9 punts contra el Lokomotiv Kuban (78-74), va patir la seva tercera derrota europea consecutiva i passarà al Top 16 de l’Eurolliga com a segon classificat. L’ensopegada provoca que l’equip blaugrana s’hagi de disputar la classificació per als quarts de final amb rivals com el CSKA de Moscou, el Reial Madrid o l’Olympiacos. El grup es completa amb el Khimki, el Laboral Kutxa, el Brose Bamberg i el Zalgiris Kaunas.

“Hem perdut tenint només un quart dolent. Hem controlat les pèrdues de pilota i el rebot defensiu fins al tram final, quan ells han jugat millor. Portàvem el partit bé, però no hem sigut sòlids quan calia”, va dir Xavi Pascual, entrenador del Barça Lassa. “El grup que ens toca ara és molt fort, però el que importa és arribar bé al moment decisiu per poder competir i poder guanyar”, va opinar el tècnic.

“Ha sigut una llàstima. Hem fet un bon partit fora de casa, però l’últim quart ha sigut molt dolent i no hem controlat les pèrdues de pilotes”, va dir Joan Carles Navarro, que va acabar amb 22 punts i 5/8 en triples. “Si no estàs concentrat durant els 40 minuts, a l’Eurolliga costa molt guanyar. En els últims partits ens ha passat el mateix. Hem controlat el joc, però hem llençat la feina amb un quart dolent. El grup serà complicat, però ara comença la part bona de l’Eurolliga”, va afegir.

Un parcial nefast per tancar el partit

Impulsat per quatre triples de Joan Carles Navarro en tan sols tres minuts, el Barça Lassa va aconseguir un avantatge de nou punts a nou minuts del final, però va ser incapaç de mantenir la renda a Krasnodar. L’equip blaugrana va tancar el partit amb un parcial en contra de 24-11 i va passar d’un esperançador 54-63 al definitiu 78-74.

El Barça Lassa va perdre 16 pilotes i no va saber disputar uns minuts finals de partit farcits d’errades en què va semblar que preferia la derrota. Els jugadors de l’equip culer no van mantenir la concentració i van prendre algunes decisions absolutament surrealistes.

Malcolm Delaney (19 punts i 9 assistències) va ser el màxim anotador del rival del Barça Lassa, però la clau de la victòria russa va ser la seva defensa. Ben treballat per Georgios Bartzokas, el Lokomotiv Kuban va saber endurir el partit quan calia i evitar que el conjunt culer trobés bones situacions en atac.

Sense gaire temps per recuperar-se d’un viatge de 6.000 quilòmetres, del canvi horari i del desgast del partit, el Barça Lassa juga demà contra el Fiatc Joventut al Palau Blaugrana.