Futbol

Ansu Fati podria tornar a passar pel quiròfan

Continua el calvari del futbolista, que ja s'ha sotmès a tres artroscòpies per la lesió al genoll

A.N.
2 min
Ansu Fati veient el partit del Barça contra el Joventus al Camp Nou.

Ansu Fati es va lesionar el 7 de novembre en un partit de Lliga contra el Betis en una acció en què va rebre una dura entrada d'Aïssa Mandi a la mitja hora de joc. Eren els últims 30 minuts que l'atacant, que llavors era el màxim golejador de l'equip amb cinc gols en deu partits, disputaria aquesta temporada. Aquell dia començava un calvari: ja acumula tres intervencions al genoll i, segons Mundo Deportivo, podria haver de tornar a passar pel quiròfan una quarta vegada aquest mateix dijous. El club no n'ha facilitat cap informació i des del gener guarda silenci sobre l'estat físic del futbolista.

Ansu s'ha assessorat amb altres especialistes mèdics, com el doctor francès Bertrand Sonnery-Cottet i el doctor Antonio Maestro, cap dels serveis mèdics de l'Sporting de Gijón i, si torna a ser intervingut, seria la quarta operació des que es lesionar. En aquest cas, seria per extirpar-li una part del menisc afectat o tot.

Un calvari

Per la seva joventut –a l'octubre va fer 18 anys–, Fati va optar, després de lesionar-se al novembre, per operar-se per mirar de fer net de la greu lesió al menisc intern del genoll esquerre. El doctor Ramon Cugat va ser l'encarregat de dur a terme la intervenció quirúrgica. La primera previsió era d'uns quatre mesos de baixa, però les primeres complicacions no van trigar a arribar. Segons TV3, Ansu va tornar a passar pel quiròfan a principis de gener perquè la recuperació no anava bé. L'ARA va confirmar que el tractament posterior a la primera intervenció va ser per reparar una al·lèrgia a la sutura interna de la lesió que mantenia la zona massa inflamada.

No seria l'últim maldecap per a Ansu que, havent assumit que no tornaria a jugar aquesta temporada, a finals de març es va sotmetre a una tercera intervenció –segons ha avançat aquest dijous el diari As–, per revisitar l'estat de la sutura i netejar el menisc. L'operació va tenir lloc a la clínica Quirón i un altre cop sota la supervisió del doctor Cugat. L'objectiu amb la quarta intervenció del futbolista, que està passant per alts i baixos anímics al llarg de tot el procés de recuperació, és estar a punt per poder fer la pretemporada i deixar enrere tot aquest calvari que ja fa mig any que dura.

stats