Tenis

El tenista Marc Fornell liderava una xarxa d’apostes il·legals

El barceloní, entre la desena de detinguts

El tenista barceloní Marc Fornell, que figura entre la desena de detinguts per arreglar partits per guanyar apostes, està considerat el líder d'aquesta "organització criminal" dedicada a la manipulació d'apostes il·legals en competicions de tenis nacionals i internacionals de la modalitat Future i Challenger. Així ho exposa el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, davant el qual avui serà conduït Fornell i set arrestats més per aquestes manipulacions, en un dels actes que va dictar en l'operació practicada dilluns per aquests fets.

Entre els detinguts figuren també dos homes de nacionalitat armènia, corredors "professionals" d'apostes, amb els quals segons sembla Fornell es va aliar, en detectar que les seves actuacions estaven sent vigilades per TIU (Tennis Integrity Unit) i els supervisors de tenis. De la Mata investiga la desena de detinguts per suposadament integrar una "organització criminal, principalment dedicada a l'estafa, corrupció entre particulars en l'àmbit de l'esport, organització criminal, usurpació de l'estat civil i blanqueig de capitals".

Segons l'acte, "l'organització actua com si es tractés d'una empresa", i el nucli està format per tenistes, familiars, intermediaris, inversors i "cedents d'identitats". En una primera fase de l'activitat delictiva, Fornell, amb la cooperació necessària dels seus gestors de comptes també detinguts, Adrian B.M. i Miquel C. o Albert C, suposadament van fer apostes en esdeveniments en els quals ell jugava o jugaven altres tenistes als quals ell podia influir, i per fer les apostes utilitzaven com a usuaris persones del seu entorn familiar o d'amistats.

En una segona fase, en saber-se vigilat, va començar a relacionar-se amb els dos citats organitzadors armenis, "passant a ser intermediari amb altres tenistes per incitar-los a alterar el resultat dels seus partits a canvi d'una compensació econòmica". Hi ha indicis que de la quantitat pactada per una manipulació, els tenistes implicats també percebien part del benefici obtingut amb les apostes.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF