BÀSQUET: NBA
Esports 18/10/2011

El tancament patronal, un negoci ruïnós

àlex Gozalbo
2 min
Joan Carles Navarro i Pau Gasol, que ahir va tornar a entrenar-se amb el Barça Regal, s'exerciten al Palau Blaugrana.

BarcelonaGeorge Cohen, un mediador federal que va fracassar en la negociació de la Lliga de Futbol Americà (NFL), és l'última esperança per desbloquejar el tancament patronal de la NBA. Ahir es va reunir, per separat, amb representants del sindicat de jugadors (NBPA) i dels propietaris. Avui tindrà la primera reunió conjunta, amb la pressió de saber que, com va dir David Stern -el comissionat de la NBA-, si no s'arriba a un acord no hi haurà competició abans de Nadal.

La cancel·lació de la temporada seria un negoci ruïnós per a tothom, però especialment per als jugadors. Pau Gasol, que ja s'ha quedat sense un milió d'euros per la suspensió de les dues primeres setmanes de competició, deixaria de guanyar més de 13 milions d'euros. Tan sols sis estrelles de la NBA perdrien més diners que el català.

Després d'un cap de setmana de descans en què el Barça Regal va jugar a Sevilla, Pau Gasol va tornar a exercitar-se ahir amb el conjunt blaugrana. L'aler-pivot, que segons ESPN és l'onzè millor jugador de la NBA, va compartir sessió de treball amb el seu germà Marc.

Pau Gasol continua sense decidir-se a jugar a Europa. "Amb un jugador de la meva dimensió, el joc del Barça es modificaria. Al final, la meva sortida amb la temporada en marxa penalitzaria més l'equip", va explicar en una entrevista a L'Équipe .

Els jugadors, però, no són els únics damnificats, ja que les 30 franquícies de la NBA han deixat d'ingressar uns 60 milions d'euros per culpa de la cancel·lació dels primers 100 partits.

Mentre no s'arriba a un acord per desbloquejar el tancament patronal, algunes de les estrelles de la NBA han començat a jugar a Europa. Ahir a la nit Andrei Kirilenko va debutar amb el CSKA de Moscou a l'Eurolliga.

stats