NBA
Esports 27/04/2011

Quan el talent posat al servei de l'equip et possibilita fer història

David R. Jover
2 min
Marc Gasol celebra una cistella sobre Tim Duncan en el partit d'ahir. Aquesta matinada (02.30 h) poden fer història.

Ningú hauria dit a Marc Gasol l'any 2006 que sis anys després estaria a punt de fer història amb els Memphis Grizzlies. Aleshores, el mitjà dels Gasol estava al Barça i també estava condemnat a l'ostracisme per Dusko Ivanovic, que no confiava en ell per les seves condicions físiques. Però la vida dóna moltes voltes i ara, després d'un pas previ per Girona fa tres anys, és el seu moment a l'NBA.

Aquesta és la tercera temporada de Marc als Grizzlies i amb ell l'equip ha crescut de forma desmesurada. La seva primera temporada a Memphis, l'equip va aconseguir 24 victòries. La passada, 40 i aquesta, 46. I és que la importància en el joc del català ha crescut com l'escuma i, a més de ser la segona referència interior després del seu company Zach Randolph, s'ha convertit en el líder dins i fora la pista dels ossets, ja que és el capità de l'equip.

Ara, en el moment important de la temporada, els Grizzlies estan fent història. Després del quart partit de la primera ronda dels play-off , els homes de Lionel Hollins dominen per 3 triomfs a 1 el San Antonio Spurs, millor equip de tota la conferència oest durant la temporada regular. Fet que fa que encara tingui més mèrit el que estan fent, ja que van ser el vuitè millor equip de l'oest. Ahir, al FedEx Forum de Memphis, els companys de Gasol van fer una exhibició de col·laboració, de joc en equip i van girar la truita als que fins fa unes setmanes eren els Spurs. Nou jugadors van superar els vuit punts, d'aquests, cinc en van anotar onze o més. Marc va ajudar amb nou punts i nou rebots en trenta-cinc minuts.

Millora sensible

I és que quan arriben els moments calents, els que a tot jugador li agrada jugar, Marc Gasol s'anima. En els primers quatre partits ha fet millors resultats de mitjana que els que presentava al final de la Lliga Regular. Els seus minuts han passat de 31 a 39 de mitjana, fet que també ha incrementat les seves xifres pel que fa a punts, rebots i eficiència. Dels 11 punts ha passat als 15,5 i dels 7,1 rebots ha passat als 11. Pel que fa a l'eficiència la millora és notòria: de 17,1 a 23,8.

Marc mai serà el seu germà Pau, però la recepta la té clara: qualitat al servei de l'equip.

stats