BÀSQUET
Esports 27/08/2019

Svetislav Pesic compleix 70 anys al peu del canó

El tècnic serbi valora positivament els fitxatges del Barça de bàsquet

T.p.
1 min
Pesic va renovar per dues temporades aquest estiu.

BarcelonaSvetislav Pesic celebra avui els 70 anys i ho farà, esclar, en una pista de bàsquet. El veterà tècnic del Barça, que des de diumenge dirigeix la pretemporada després de la seva renovació per dos anys amb el club català, segueix en forma, content de tenir una plantilla millorada a la qual s’han incorporat jugadors que “milloren l’equip en totes les posicions”. “Comptem amb una plantilla amb continuïtat, que han jugat junts els últims anys. Aquesta és la nostra primera qualitat”, va explicar ahir Pesic.

Malgrat que el serbi ha brillat com a entrenador, com a jugador ja va tenir els seus anys de glòria, especialment al Bosna de Sarajevo, amb el qual va guanyar una lliga i una copa iugoslava, així com una Eurolliga el 1979. Precisament amb el Barça tornaria a guanyar l’Eurolliga, aquest cop com a tècnic, l’any 2003. Pesic ha guanyat a la banqueta una lliga iugoslava, cinc d’alemanyes i dues d’espanyoles. A Catalunya també va guanyar una Eurocopa amb l’Akasvayu Girona l’any 2017, i va tornar al Barça el 2018, quan el club blaugrana semblava que no trobava un rumb estable. I en dos anys, ha guanyat dues Copes del Rei.

A l’espera de recuperar els jugadors que disputaran aquests dies el Mundial, Pesic cuida el futur i entrena amb cinc jugadors del filial. “És important per a mi veure on es troben els joves, com poden ajudar. Han de demostrar que estan preparats”, deia ahir, incansable.

stats