Barça

El Reial Madrid va pressionar el president de la Federació pel VAR i els arbitratges

Sergio Ramos va enviar missatges a Rubiales quan era capità: "Ens comença a preocupar el VAR, és una vergonya"

2 min
Florentino Pérez i Sergio Ramos

BarcelonaSempre s'havia sospitat de les pressions del Reial Madrid a la Federació Espanyola (RFEF) pels arbitratges, però fins ara no havien sortit a la llum. Més enllà de les declaracions públiques de protesta després d'algun partit concret en què hi havia hagut polèmica, no es coneixien detalls del que passava als despatxos. Finalment, El Confidencial ha publicat alguns dels missatges que va enviar en el seu dia Sergio Ramos, quan era capità del club blanc, a Luis Rubiales, president de la RFEF, per queixar-se directament de les actuacions arbitrals i dir-li obertament que afavorien el Barça.

"Rubi, ens comença a preocupar ja greument el tema del VAR, sobretot amb el Barça". "És una autèntica vergonya i molt descarat el que estan fent els àrbitres". Has vist avui la falta de Suárez al porter en el 2-1? És una broma!", va escriure Ramos a Rubiales a través de tres missatges consecutius de WhatsApp el 20 de gener del 2019, després d'un partit en què els blaugranes van guanyar el Leganés per 3-1 al Camp Nou. Com es pot evidenciar pel missatge, en aquell segon gol hi va haver polèmica per una topada entre Suárez i el porter.

Ramos va escriure en calent. La resposta de Rubiales, en canvi, va arribar l'endemà i en fred. "Bona tarda, Sergio. Tu ets el capità de la selecció, has disputat centenars o milers de partits i millor que ningú comprens que a vegades hi ha diferents opinions sobre un fet. Com bé saps, jo no entro en aquestes qüestions. Treballem dia a dia perquè l'estament arbitral tingui més mitjans i la seva eficàcia millori. Entre tots hem d'intentar que el nostre futbol millori. Una abraçada. Ens veiem aviat".

La resposta, a ulls de Ramos, va ser "políticament molt correcta" i el capità del Madrid va respondre a Rubiales amb un "enhorabona" ple d'ironia i després va completar el missatge: "Esperava una opinió personal sobre el que va passar ahir amb el Barça, que és un escàndol i ja estan destinats a guanyar la Lliga tant sí com no. Entenc la postura. Una abraçada".

Curiosament, el 2019 va ser l'últim any que el Barça va guanyar el títol de Lliga. El 2020, el 2021 i el 2022 els títols s'han quedat a la capital espanyola, en dues edicions per al Reial Madrid i en una per a l'Atlètic.

stats