BARÇA
Esports 20/08/2013

Martino: "És molt difícil que el Barça no assumeixi el rol de favorit"

El tècnic del Barça ha parlat abans de dirigir l'entrenament previ al partit d'anada de la Supercopa d'Espanya contra l'Atlètic de Madrid al Calderón

Nuria García
3 min

BarcelonaEl tècnic del Barça Gerardo 'Tata' Martino ha parlat aquest dimarts en roda de premsa abans de dirigir l'entrenament previ al partit d'anada de la Supercopa d'Espanya que aquest dimecres (23 hores, TVE 1 i TV3) disputarà el Barça contra l'Atlètic de Madrid.

"Dirigint el Barça, les obligacions passen sempre per guanyar. Intentarem fer les coses bé per endur-nos un títol. Hem d'entendre que és un partit de 180 minuts i que no tot se solucionarà en el primer partit. Hi haurà 90 minuts més que es jugaran a casa. No variarem la nostra postura, sortirem a guanyar el partit, però no és el mateix aquest partit que un de Lliga, que en té 38", ha dit Martino, que, sobre els elogis que ha rebut, ha dit: "Els elogis i les crítiques no modifiquen la meva manera de viure. Prefereixo els elogis que les crítiques, però segueixo vivint de la mateixa manera".

"Cal entendre que no tots els cops sortirà bé i que una pressió mal feta potser fa que la nostra porteria se'n ressenti. Si l'equip ha tornat a recuperar la pressió no és una cosa que s'hagi de veure en només un partit. En caldran vuit o nou per saber-ho", ha comentat el tècnic.

Preguntat sobre si el Barça és el favorit, Martino ha dit que "accepta" aquest rol però diu que, tot i això, "no està garantit". "És molt difícil que el Barça no assumeixi el rol de favorit, això fa que ens exigim encara més. Però en un partit com aquest, de 180 minuts, la situació s'iguala perquè només es necessita una bona nit o només es necessita una mala nit".

Tata Martino ha dit que ell dóna valor "a tot el que toca jugar". "No és el mateix guanyar un títol que no guanyar-lo, tot i saber que potser no té la mateixa transcendència que guanyar una Lliga o una Champions. Però farem tot el possible per guanyar-lo", ha comentat. L'entrenador, que ha assegurat que ell abans de jugar considerava el partit del Llevant com "un partit de risc", diu que l'Atlètic de Madrid "és un equip molt sòlid i que guanya, i guanya molt. Evidentment, serà una prova duríssima perquè a més es tracta d'una final". Preguntat sobre si l'Atlètic de Madrid pot ser un rival a la Lliga, Martino ha afirmat: "Crec que l'Atlètic és un equip que pot lluitar pel títol de Lliga". A més, el tècnic ha assegurat que li hauria "agradat dirigir David Villa [ara a l'Atlètic de Madrid] perquè és un gran golejador i un gran jugador".

Preguntat sobre el fet de canviar Messi durant el partit, Martino ha dit que és "un tema de comprensió entre totes dues parts". "Ell ho entén i jo no aniré amb compte i no el substituiré cinc dies seguits. Però a mi m'agrada dialogar, no m'agrada el rol de decidir sense haver parlat abans amb els jugadors. Fins i tot em poden fer canviar d'opinió", ha destacat l'argentí. De fet, el tècnic ha seguit elogiant els seus jugadors: "L'opinió favorable sobre els jugadors es multiplica quan els entrenes. No hem de modificar objectius, sinó repetir-los. És un equip que ha guanyat totes les competicions, ho ha guanyat tot...".

Sobre l'onze titular, Martino ha apuntat: "Els jugadors es posen o es treuen ells mateixos de l'equip. Tenir tanta competència els fa ser millors i donar el màxim" i, sobre l'horari (23 hores), el tècnic ha apuntat: "Mai havia vist cap partit a les 11 de la nit ni que un club pagui el transport públic".

stats