OLIMPISME
Esports 16/01/2014

Putin descarta qualsevol tipus de discriminació durant els Jocs Olímpics de Sotxi

El president rus defensa que el seu estat no persegueix els homosexuals

Efe
1 min
Vladimir Putin visitant les instal·lacions de les Olimpiades. REUTERS

BarcelonaEl president rus Vladímir Putin ha descartat avui qualsevol tipus de discriminació durant els Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi, que seran inaugurats el proper 7 de febrer. "Els Jocs transcorreran en plena consonància amb la Carta Olímpica, sense discriminació de cap signe", ha afirmat.

Putin s'ha referit així de forma indirecta a les crítiques occidentals contra les suposades polítiques homòfobes del Kremlin. "Farem que els Jocs siguin una festa de l'esport", ha dit Putin, recordant que aquest esdeveniment permetrà "l'acostament dels pobles en amistat. Esperem 6.000 esportistes de 85 països".

Putin ja va assegurar a finals de l'any passat que tots els esportistes i aficionats seran benvinguts a Sotxi, independentment de la seva nacionalitat, raça o orientació sexual. Alguns esportistes han expressat la seva por a la discriminació durant els Jocs, mentre que diversos activistes homosexuals i defensors dels drets humans han cridat a boicotejar els Jocs.

Respecte d'això, Putin ha assegurat que els gais no pateixen cap tipus de discriminació al país i que són "ciutadans plens de la Federació de Rússia, amb igualtat de drets".

D'altra banda, el primer ministre, Dmitri Medvédev, ha assegurat que la inspecció que va fer recentment a Sotxi va confirmar que pràcticament totes les instal·lacions i infraestructures olímpiques ja estan preparades per als Jocs.

stats